Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 34 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Sledování mikrobiologické jakosti paštik
Hábová, Eva
Byla sledována mikrobiologická kvalita různých druhů paštik dodávaných českým výrobcem. Byl vyhodnocován výskyt a změny vybraných skupin mikroorganismů v průběhu skladování. U vzorků paštik byl stanovován celkový počet mikroorganismů, celkový počet psychrotrofních mikroorganismů, celkový počet plísní a kvasinek, počet enterokoků, bakterie čeledi Enterobacteriaceae a bakterie Escherichia coli. U části vzorků byl zkoumán vliv skladovací teploty (5 a 8 °C) na mikrobiologickou kvalitu paštik. Nebyla prokázána statistická významnost mezi mikrobiální kvalitou výrobků skladovaných při 5 a při 8 °C. Nejhorší mikrobiologickou kvalitu vykazovaly vzorky hrubozrnných paštik, u kterých byla detekována vysoká množství bakterií čeledi Enterobacteriaceae, vysoké byly také hodnoty CPM, celkový počet psychrotrofních mikroorganismů, plísní a kvasinek. Při výrobě paštik, jako i ostatních masných výrobků je pro dosažení dostatečné mikrobiologické kvality podstatné používání kvalitních vstupních surovin a striktní dodržování správné výrobní a správné hygienické praxe v průběhu celé výroby, distribuce a prodeje paštik.
Jakost a kvalita jemně mělněných masných výrobků a jejich vliv na spotřebu
PRŮŠA, Radek
Diplomová práce je zaměřená na problematiku jakosti a kvality jemně mělněných masných výrobků. Hlavním tématem je jakost a kvalita jemně mělněných masných výrobků ve vztahu ke spotřebě a vývoji technologií. V diplomové práci lze nalézt přehledné porovnání původních a současných receptur tří vybraných zástupců jemně mělněných masných výrobků. Pohled na kvalitu a jakost jemně mělněných masných výrobků na českém trhu odhalilo dotazníkové šetření.
Kvalita masných výrobků na českém trhu
Kupka, Jan ; Kořánová, Helena (vedoucí práce) ; Hůlová, Marie (oponent)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku kvality masných výrobků na českém trhu. Cílem práce je zjištění vybraných preferencí spotřebitelů při nákupu uzenin se zaměřením na spotřebu špekáčků. Dále pak okrajové objasnění vlivu obchodních řetězců na kvalitu uzenin. Nezbytnou součástí bakalářské práce je vymezení legislativních požadavků a teoretických východisek. Pro splnění vytyčeného cíle jsem provedl dotazníkové šetření u spotřebitelů, které bylo založeno na osobních rozhovorech. Následná analýza získaných informací z odpovědí respondentů přinesla zjištění vybraných preferencí spotřebitelů.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 34 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.