Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití spektrofotometrických metod ke kontrole falšování potravin
Pytel, Roman
Tématem této diplomové práce je " Využití spektrofotometrických metod ke kontrole falšování potravin". V teoretické části jsou uvedeny kapitoly týkající se falšování potravin (obecně), falšování medu, jakostních požadavků na med, spektroskopie a jejich druhů. Diplomová práce je zaměřena na spektrofotometrické měření vzorků medu a cukerných sirupů, kde byla sledována barva a složení medu. Metody použité k analýze jsou NIR spektrofotometrie a UV/VIS spektrofotometrie Získané výsledky byly statisticky a graficky zpracovány. Z výsledků vyplývá, že použití FT-NIR pro detekci falšování medů je vhodnou metodou pro kontrolu medů. Nejméně efektivní metodou k prokázání falšování medů je spektrofotometrické stanovení barvy medů. Při použití této metody nelze prokázat souvislost mezi barvou medu a barvou cukerného sirupu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.