Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 23 záznamů.  začátekpředchozí13 - 22další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Identifikace prevenčního potenciálu živnostenských odpadů v ČR a jeho uplatnění v praxi: Živnostenský odpad
Markent, Praha ; ENZO, Praha ; SLEEKO, Praha ; Černík, Bohumil ; Kotoulová, Zdenka
Závěrečné výsledky komplexního výzkumného šetření, které bylo zahájeno v roce 2008. Zpráva zahrnuje analýzu 11 odvětvových skupin a 43 odvětvových podskupin. Počty zahrnutých organizací: "drobná výroba" 135, "prodej a servis automobil" 94, "markety" 66, "ubytování a stravování" 108, "doprava" 44 , "úřady" 79 , "školy" 114 , "zdravotní a sociální zabezpečení" 60, "nakládání s odpady " 58 , "sportovní zařízení " 12 a "pěstování rostlin" 11. Zpráva předkládá podrobné grafické zobrazení výsledků výzkumu podle jednotlivých otázek za všechny skupiny a souhrnné tabulky pro jednotlivé skupiny. Výsledky šetření jsou určeny pro stanovení produkce živnostenských/komunálních odpadů na daném území a pro optimalizaci databáze ukazatelů měrné produkce živnostenských odpadů.
Identifikace prevenčního potenciálu živnostenských odpadů v ČR a jeho uplatnění v praxi: Metodika přípravy projektů a demonstrační projekty prevence živnostenských odpadů
Centrum čistší produkce, Brno ; ENZO, Praha ; SLEEKO, Praha ; Šlesinger, Josef ; Černík, Bohumil ; Kotoulová, Zdenka
Cílem je vytvoření podmínek pro uplatnění preventivního principu ochrany životního prostředí v programech rozvoje živnostenské sféry, podporu revitalizace a restrukturalizace živností. Je popsána strategie získávání podniku, analýza vstupů a výstupů v podniku, problematické úseky získání údajů nezbytných pro vypracování projektu, zavádění metodiky čistší produkce vlastními pracovníky podniky. V přílohách jsou uvedeny projekty čistší produkce.
Identifikace prevenčního potenciálu živnostenských odpadů v ČR a jeho uplatnění v praxi: Živnostenský odpad
Markent, Praha ; ENZO, Praha ; SLEEKO, Praha ; Černík, Bohumil ; Kotoulová, Zdenka
Výsledky komplexního výzkumného šetření, které bylo realizováno v ČR v roce 2008 a zabývalo se nakládání s odpady mezi živnostníky. Zpráva zahrnuje analýzu 6 odvětvových skupin a 26 odvětvových podskupin. Skupina "drobná výroba" zahrnuje 135 organizací, skupina "prodej a servis automobil" zahrnuje 94 organizací, skupina "markety" zahrnuje 66 organizací, skupina "ubytování a stravování" zahrnuje 108 organizací, skupina "doprava" 44 organizace a skupina "úřady" 79 organizací. Zpráva předkládá podrobné grafické zobrazení výsledků výzkumu podle jednotlivých otázek za všechny skupiny a souhrnné tabulky pro drobnou výrobu.
Analýza sítě stravovacích zařízení ve vybrané turistické lokalitě
Vítová, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kondrashov, Alexey (oponent)
Práce se zabývá stravovacími službami a analyzuje síť stravovacích zařízení ve vybrané turistické lokalitě, konkrétně v historickém centru města Hradec Králové. Celá práce je rozdělena do pěti kapitol. První z nich popisuje stravovací služby, jejich význam, funkci a rozdělení. Druhá kapitola je věnována městu Hradec Králové, jeho charakteristikám, historii i jeho významu pro cestovní ruch. Třetí kapitola se zabývá charakteristikami sítě stravovacích zařízení v centru Hradce Králové. Následující kapitola podrobněji porovnává dvě vybrané provozovny a to na základě dotazníkového šetření i vlastního průzkumu. Závěrečná kapitola poté hodnotí a shrnuje zjištěné poznatky.
Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování
KOROUSOVÁ, Radka
Problematikou, kterou se ve své bakalářské práci zabývám, je {\clqq}Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování``, konkrétně jsem se zaměřila na oblast Písku a nejbližšího okolí. V současnosti zesiluje trend {\clqq}zdravého životního stylu``, kterého jsou biopotraviny již dlouhou dobu nedílnou součástí. Ze všech různých médií se můžeme dozvědět, jak je důležité stravovat se zdravě, chutně a výživně. Lidé si stále více uvědomují význam hodnotného stravování. Spotřebitele motivuje k nákupu biopotravin v prvé řadě zdraví. Biopotraviny můžeme souhrnně označit za vysoce hodnotné a zdravé potraviny. Jsou vyrobené z produktů ekologického zemědělství, v němž se nepoužívají umělá hnojiva, chemické přípravky, postřiky, hormony ani umělé látky. Marketingový výzkum jsem prováděla nahodile prostřednictvím osobního dotazování a dotazování prostřednictvím emailu. Podařilo se mi získat 45 vyplněných dotazníků. V dané oblasti nabízí biopotraviny 4 restaurace. Ty vedl k zavedení biopotravin především zdravý životní styl. Z převážné části však ve vybrané oblasti nejsou biopotraviny k přípravě jídel v restauracích používány. Věří, že největší překážkou je cena biopotravin a provozovatele by k jejich zavedení vedl především vyšší zájem ze strany zákazníků.
Analýza nabídky biopotravin ve stravování mimo domov
JEDLIČKOVÁ, Klára
Cílem práce je provedení anylýzy nabídky biopotravin ve stravování mimo domov. Veškeré informace byly získány dotazováním, následně zpracovány a vyhodnoceny. Na závěr jsem navrhla několik řešení na zlepšení situace.
Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování
PETROVICKÁ, Blanka
Bakalářská práce je zahrnuta do řešení výzkumného záměru ZF JU MSM 6007665806. Je výsledkem vlastního výzkumu zaměřeného na analýzu nabídky biopotravin ve veřejném stravování. Průzkum byl proveden v hlavním městě Praze, bylo dotázáno 52 restauračních zařízení. Většina oslovených restaurací biopotraviny nenakupuje, přesto věří, že mají budoucnost ve stravovacím sektoru.
Segmentace trhu veřejného stravování
Zatyko, Petr ; Koudelka, Jan (vedoucí práce) ; Pejzl, David (oponent)
Cílem mé diplomové práce bylo zanalyzovat trh veřejného stravování, resp. pohostinských zařízení, a především pak jeho spotřebitele, mezi nimiž jsem objevoval některé typické skupiny (tržní segmenty), odhaloval jejich význačné charakteristiky a na jejich základě stanovil příslušná marketingová doporučení. To vše se zaměřením především na regiony Prahy a Středočeského kraje.
Analýza možnosti stravování zaměstnanců
Zrcková, Kateřina ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce)
Diplomová práce charakterizuje stravovací služby, především pak účelové stravování a hlavně jeho největší část - zaměstnanecké stravování. Stručně popisuje jeho vývoj a současný stav. Popisuje možnosti stravování zaměstnanců na letišti Praha Ruzyně, konkrétně ve dvou největších společnostech ČSA a.s. a Správa Letiště Praha, s.p.. Závěr práce se věnuje průzkumu spokojenosti zaměstnanců letiště Praha Ruzyně s nabízeným (poskytovaným) závodním stravováním.
Podnikání ve veřejném stravování v U. S. A.
Bečvarovský, Matěj ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kruisová, Hana (oponent)
Charakteristika odvětví veřejného stravování, jako důležité součásti cestovního ruchu i národní ekonomiky U. S. A. Práce nastiňuje problémy a náležitosti, se kterými se potýkají podnikatelé v U. S. A. , kteří se rozhodnou otevřít restauraci, rychlé občerstvení nebo jiný podnik veřejného stravování. Uvedený podnikatelský plán provozovny Healthy Choice zdůrazňuje důležitost zodpovědné přípravy a pečlivého plánování při otevření nové provozovny.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 23 záznamů.   začátekpředchozí13 - 22další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.