Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 14 záznamů.  předchozí11 - 14  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský záměr na založení kavárny „Čiči Café“
Lišková, Johana ; Králík, Filip (oponent) ; Chlebovský, Vít (vedoucí práce)
Diplomová práce se věnuje vypracování podnikatelského záměru na založení nové kavárny v centru Brna, která by navázala na původně asijský trend kočičích kaváren. Práce je rozdělena do tří částí. První část práce seznamuje s teoretickými východisky z oblasti podnikání. V další části práce je provedena analýza dané problematiky a následně, na základě získaných poznatků z předchozích částí, jsou ve třetí, návrhové, části definována jednotlivá opaření a kroky pro vytvoření komplexního a reálného podnikatelského plánu na založení takovéto kavárny.
Knihovna
Surovcová, Ivana ; Tyml, Radomír (oponent) ; Daněk, Lukáš (vedoucí práce)
Předmětem práce je novostavba knihovny včetně staveb dopravní a technické infrastruktury. Stavba integruje funkci městské knihovny, vzdělávacího centra, knihkupectví a kavárny. Hlavním úkolem zařízení je kulturní, informační a vzdělávací činnost. Knihovna by měla plnit funkci přirozeného centra společenského života a poskytnout příležitost ke shromažďování obyvatel města a přilehlých obcí. Jedná se o samostatně stojící stavbu se 4 nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím. Nosnou konstrukci objektu tvoří železobetonový skelet. Fasáda objektu je provětrávaná s tepelnou izolací z minerální plsti a s obkladem z cementovláknitých desek. Objekt je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou.
Rodinný dům s kavárnou
Bíza, Petr ; Čech, Miloslav (oponent) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce řeší novostavbu rodinného domu s provozovnou kavárny na území obce Mutěnice v okrese Hodonín. Projektová dokumentace je zpracovaná v souladu s aktuálně platnými zákony, vyhláškami a normami. Dům stojí na parcele č. 1609/2 v intravilánu obce Mutěnice. V blízkosti pozemku se nachází komunikace III. třídy a veškeré inženýrské sítě. Před budovou se nachází zpevněná příjezdová cesta a parkovací stání pro návštěvníky kavárny. Jedná se o dvoupodlažní stavbu s jednou obytnou buňkou pro 4 osoby v prvním nadzemním podlaží a s provozovnou kavárny a garáží pro jedno vozidlo skupiny 1a v prvním podzemním podlaží. Podzemní podlaží je z větší části zapuštěno do terénu, kromě jeho jižního průčelí, které směřuje do ulice. Půdorys objektu má nepravidelný tvar, jehož obrysové rozměry jsou 18,0 x 16,0 m. Základy jsou řešeny jako monolitické z prostého betonu. Svislé nosné konstrukce jsou z pórobetonových tvárnic Ytong, suterénní obvodové stěny jsou z prolévacích betonových tvárnic. Stropy jsou tvořeny železobetonovými nosníky a stropními vložkami Ytong. Strop nad kavárnou je řešen jako železobetonová deska. Objekt je zastřešen sedlovou střechou ze sbíjených vazníků. Strop nad 1NP je řešen jako zateplený systémový sádrokartonový podhled Knauf zavěšený do střešních vazníků. Nad prostorem kavárny se nachází plochá střecha, rozdělená na pochozí terasu a vegetační střechu. Před vstupem do kavárny a nad garáží je zastřešení řešeno pultovou střechou. V této práci jsou řešeny přípravné a studijní práce, prováděcí dokumentace, textové zprávy, výpočty tepelně technického posouzení, požárně bezpečnostní řešení a seminární práce, která se věnuje problematice plochých zelených střech.
Jak si založit podnik
Konečný, Viktor ; Dvořáček, Jiří (vedoucí práce) ; Slunsky, Petr (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou založení podniku v oblasti franchisingu. Konkrétněji se jedná o fiktivní založení vzorové pobočky podniku působícího v oboru kavárenských služeb, který by se mohl v budoucnu stát úspěšným franchisingovým modelem. Primární výhodou franchisingu oproti jinému druhu podnikatelské spolupráce je především snížení rizika pro investora. Ten již nakupuje ozkoušený a fungující model a nemusí tedy věnovat tolik úsilí a času pro jeho zavedení. Výhodu pro poskytovatele pak představuje jednodušší rozšiřování podnikatelské sítě. Hlavní důvod vypracování podnikatelského plánu společnosti právě v kavárenském oboru je ten, že se jedná o velmi zajímavou oblast. Správné zpracování, úprava a servírování kávy není jednoduchý postup a ne ve všech kavárnách a restauracích se s takto připravenou kávou můžeme setkat. Právě nabídka kvalitní a chutné kávy za podstatně nižší cenu než nabízí současná konkurence, by měl být hlavní faktor, který by společnost měla využít pro svůj úspěch trhu. Základním cílem diplomové práce je analýza a stanovení celkového podnikatelského konceptu nově vznikající společnosti. Především se jedná o stanovení podnikové strategie, poslání a vize, se kterou chce společnost uspět na trhu. Dále se jedná o stanovení marketingové, výrobkové a cenové strategie. Sekundárním cílem je pak zjištění potřebného počátečního kapitálu, analýza plánovaných finančních ukazatelů společnosti a stanovení návratnosti vložené investice.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 14 záznamů.   předchozí11 - 14  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.