Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1,047 záznamů.  začátekpředchozí1037 - 1046další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Zajištění kvality biopotravin v České republice a ve Španělsku
Lindišová, Jana ; Chvojková, Helena (vedoucí práce) ; Hůlová, Marie (oponent)
Cílem práce je objasnit legislativní úpravu a způsob zajištění kontroly bioprodukce v České republice a ve Španělsku a nastínit pravidla užívání značky kvality BIO. Diplomová práce je podložena průzkumem nabídky bioprodejen v Praze.
Evaluace Obchodní akademie Ostrava podle modelu zvyšování kvality školy
Dannenfeldtová, Karin Bc. ; Plášková, Alena (vedoucí práce) ; Steinbachová, Štěpánka (oponent)
Práce se zabývá hodnocením Obchodní akademie Ostrava, podle Modelu zvyšování kvality školy. Model hodnotí jednotlivé oblasti: Vizi školy, podmínky ke vzdělávání, školní vzdělávací program, průběh vzdělávání, kulturu školy, řízení školy, zajišťování kvality školy, výsledky vzdělávání.V závěru jsou objasněny důvody zákonné povinnosti provádění sebehodnocení, ale také přínosy, které sebehodnocení přináší V přílohách je dále uvedena SWOT analýza, dotazník pro rodiče a studenty
Porovnání nákladů na zdravotní péči /hlavu pojištěnce s výsledky ZP v zemích OECD
Kopecká, Eva Bc. ; Střítecký, Rudolf (vedoucí práce) ; Šlesingrová, Jitka (oponent)
První část práce se zabývá analýzou výdajů na zdravotní péči v OECD a jejich rozdělením dle zdrojů financování. Druhá část se týká definování a určení kvality zdravotní péče a její analýzy v rámci zemí OECD. Třetí část obsahuje závěrečnou analýzu vztahu mezi náklady a kvalitou zdravotní péče v OECD a zhodnocení výsledků analýzy.
Kvalita biopotravin
Táborská, Kateřina ; Chvojková, Helena (vedoucí práce) ; Hůlová, Marie (oponent)
Diplomová práce se zabývá otázkou kvality biopotravin ve srovnání s konvenčními potravinami. Kvalita je posuzována z hlediska zdravotní nezávadnosti v podobě možného ohrožení ze strany potravinových aditiv. Ty jsou posuzovány jako významné kritérium jakosti. Také hodnotí kvalitu pomocí znaků jako jsou trvanlivost, organoleptická vhodnost a výživová hodnota. Zároveň je v práci zpracován spotřebitelský dotazník, týkající se místa, sortimentu, spokojenosti zákazníků a frekvence nákupu biopotravin.
Zavádění systému managementu jakosti do výrobního podniku
Král, Pavel ; Plášková, Alena (vedoucí práce) ; Bokota, Lubomír (oponent)
Práce se zabývá zavedením systému managemntu jaksoti do výrobního podniku. Pro podnik byl vybrán systém řízení kvality podle řady mezinárodních norem ISO 9000. Cílem práce je aplikace požadavků normy ISO 9001 do systému managementu společnosti, úspěšné zavedení systému managementu kvality a příprava společnosti na certifikaci s tím spojenou. Dalším cílem je posoudit výhody a nevýhody tohoto zavedení a sdělení doporučení do budoucí činnosti společnosti.
Řešení vybraných problémů v rámci mikrologistiky daného podniku
Vinický, Jaroslav ; Lukšů, Vladimír (vedoucí práce) ; Lukšů, Vladimír (oponent)
Práce hodnotí možnosti zavedení dílčích logistických, kvalitativních a výrobních procesů při plánování výrobní linky. V práci jsou popisovány jednotlivé metody, které umožňují docílit zkapacitnění výrobní linky. V oblati mikrologistiky se jedná především o formy zásobování - milkrun, zásobování zezadu, přeseřízení v taktu, nivelizace, v oblasti kvality - Poka-Yoke, 5S a v oblasti výroby - Hanedashi, ztaktování linky, flexibilní počet lidí na lince.
Analýza vybraného sortimentu spoločnosti IKEA z hľadiska hodnoty pre zákazníka
Medvecová, Gabriela ; Vlček, Radim (vedoucí práce) ; Kraus, Ondřej (oponent)
Teoretická část se zaobírá pojmami jako hodnota pro zákazníka, komerčná úspěšnost ve vztahu k hodnotě pro zákazníka. Pojednává se taky o teorii funkce a funkčního přístupu. Jsou uvedeny různé metody stanovení hodnoty významu funkcí, metody stanovení stupně splnění funkcí a metody stanovení nákladů na tyto funkce. V praktické části se zjišťuje závislost mezi velikostí objemu prodejú vybaných matrací Sultan společnosti IKEA na ukazateli hodnoty pro zákazníka.
Identifikace nákladů vztahujících se k jakosti ve vybraném podniku.
Štěpánková, Monika ; Lukšů, Vladimír (vedoucí práce) ; Lukšů, Vladimír (oponent)
Práce obsahuje identifikaci výdajových položek, které se vztahují ke kvalitě ve firmě Valeo Compressors. Z posouzení části teoretické a praktické vyplývají informace vedoucí k navržení možných změn ve sledování dalších výdajových položek v této oblasti a vhodného způsobu měření výdajů vztahujících se ke kvalitě ve firmě.
Zvyšování kvality výroby podniku cestou eliminace úzkých míst v podmínkách leteckého průmyslu
Šťastný, Daniel ; Janoušková, Alena (vedoucí práce) ; Kodrasová, Martina (oponent)
identifikovat, popsat a analyzovat klíčová úzká místa podniku a na několika závažných praktických příkladech (ze všech oblastí podniku) navrhnout opatření k nápravě, řešení a postup jejich odstraňování. A to za cenu co možná největší jednoduchosti a co možná nejnižších nákladů.
Přínosy zavedení a certifikace managementu jakosti v MSP
Podroužková, Jitka ; Janoušková, Alena (vedoucí práce) ; Nedvěd, Radek (oponent)
Diplomová práce se zabývá přínosy zavedení a certifikace managementu jakosti v malém a středním podnikání; v teoretické části charakterizuje podniky MSP a specifikuje přínosy certifikace podle 8 zásad ISO; v praktické části ukazuje přínosy na příkladu mikropodniku z oblasti telekomunikací.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 1,047 záznamů.   začátekpředchozí1037 - 1046další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.