Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vodivostní model lidské tkáně pro účely elektroporace
Zelinková, Kateřina - Šarlota ; Cipín, Radoslav (oponent) ; Novotná, Veronika (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce řeší problematiku šíření vysokonapěťového pulzu při elektroporaci na cílovou ablační oblast. Pří bližším zkoumání vlivu elektroporace bylo nutné se nejprve teoreticky seznámit s elektrickými jevy v buňkách samotných a s jejich elektrickými vlastnosti. Protože je v práci zkoumán vliv elektrických pulzů, jako výhodné se jevilo zpracovat vlastnosti buňky pomocí základních obvodových prvků (RLC). Na základě těchto znalostí, byly vyvozeny teoretické předpoklady pro experimentální měření. Poté byly teoretické předpoklady ověřeny experimentálním měřením. V měření se zjištěné předpoklady potvrdily, avšak byly zjištěny významné výkonnostní ztráty. V práci je navržen nový model katetru, který by mohl výkonnostní ztráty omezit. Protože výroba nového katetru není ekonomicky výhodná, vlastnosti nového katetru byly nejprve otestovány pomocí simulačního cloudového prostředí SIMSCALE, kde bylo sledováno ohřátí srdeční tkáně po aplikaci elektroporačního pulzu. Dále byl simulován elektroporační proces v programu FEMM, kdy byl kladen důraz na šíření napětí srdeční tkání.
Financování podnikatelských aktivit
Zelinková, Kateřina ; Dostálová, Hana (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá výběrem vhodné volby financování podnikatelské aktivity. Konkrétně financováním přístavby skladovací haly v dané společnosti. Analyzuje tedy možnosti financování investice a klade důraz na optimální výběr pro konkrétní společnost.
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Zelinková, Kateřina
Tato bakalářská práce se zabývá masnými fermentovanými výrobky s plísní na povrchu. Účinky plísní na senzorické vlastnosti těchto výrobků a možnosti použití probiotických eukaryot, hlavně plísní, k jejich úpravě. Plísně používané na povrchovou úpravu salámů můžou vést k žádoucímu i nežádoucímu efektu. Do nežádoucích efektů patří růst nechtěných plísní a tvorba jejich toxických sekundárních metablitů. Žádoucí efekt je spojen se zlepšením jejich údržnosti, textury, chuti a vůně. Probiotika jsou mikroorganismy, které mají kladný vliv na trávicí trakt jak člověka, tak zvířat. Musí být odolné vůči stresu a být schopné projít trávicím traktem bez poškození. Díky tomu se zachovává jejich pozitivní vliv na trávení.
Sledování jakostních ukazatelů při zrání hovězího masa
Zelinková, Kateřina
Tato diplomová práce se zabývala sledováním senzorických ukazatelů při zrání hovězího masa. Práce byla rozdělena na literární rešerši a praktickou část. V literární rešerši bylo popsáno, jak zrání hovězího masa probíhá a jaké enzymy jsou při staření uplatňovány. Dále tu byly popsány rozdíly mezi suchým a mokrým zráním. Větší část se věnovala senzorické analýze a instrumentálním metodám používaných pro zjištění barvy a textury masa. Praktická část se zabývala instrumentální analýzou syrových steaků, barvou a texturou, a senzorickou analýzou tepelně opracovaného hovězího rumpsteaku. Sledovaly se různé senzorické parametry v závislosti různé zralosti masa. Maso bylo zralé od 0 týdne po 8 týden. Během zrání došlo ke změnám barvy masa o 18 %,kdy déle stařené steaky byly tmavší. Dále se lehce snížila křehkost masa a zvýšila jeho pevnosti. Nejlepších výsledků vzhledem k intenzitě chuti a vůně dosáhlo maso stařené 7 týdnů. A vzhledem ke šťavnatosti a textuře maso stařené 4 týdny. Délka staření měla významný statistický dopad na světlost rumpsteaku a na texturní vlastnosti rumpsteaku měřené instrumentálními metodami.
Vodivostní model lidské tkáně pro účely elektroporace
Zelinková, Kateřina - Šarlota ; Cipín, Radoslav (oponent) ; Novotná, Veronika (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce řeší problematiku šíření vysokonapěťového pulzu při elektroporaci na cílovou ablační oblast. Pří bližším zkoumání vlivu elektroporace bylo nutné se nejprve teoreticky seznámit s elektrickými jevy v buňkách samotných a s jejich elektrickými vlastnosti. Protože je v práci zkoumán vliv elektrických pulzů, jako výhodné se jevilo zpracovat vlastnosti buňky pomocí základních obvodových prvků (RLC). Na základě těchto znalostí, byly vyvozeny teoretické předpoklady pro experimentální měření. Poté byly teoretické předpoklady ověřeny experimentálním měřením. V měření se zjištěné předpoklady potvrdily, avšak byly zjištěny významné výkonnostní ztráty. V práci je navržen nový model katetru, který by mohl výkonnostní ztráty omezit. Protože výroba nového katetru není ekonomicky výhodná, vlastnosti nového katetru byly nejprve otestovány pomocí simulačního cloudového prostředí SIMSCALE, kde bylo sledováno ohřátí srdeční tkáně po aplikaci elektroporačního pulzu. Dále byl simulován elektroporační proces v programu FEMM, kdy byl kladen důraz na šíření napětí srdeční tkání.
Aspekty propouštění pracovníků z organizace z pohledu zaměstnavatele i zaměstnance.
Zelinková, Kateřina ; Bahbouh, Radvan (vedoucí práce) ; Háša, Stanislav (oponent)
a klíčová slova Abstrakt: Předkládaná diplomová práce je příspěvkem ke zmapování problematiky nedobrovolných odchodů pracovníků z organizací, s akcentem na hledisko propouštějící organizace i propouštěného jedince. Tematicky je práce rozdělena na část teoretickou a část empirickou. V teoretické části se práce věnuje otázkám spojeným s podstatou pracovní činnosti a významem práce v životě člověka. Přináší ozřejmění tradičních motivů, které podněcují člověka k vykonávání placené práce, aby bylo možné lépe porozumět důsledkům její ztráty. Poskytuje vhled do legislativního rámce skončení pracovního poměru se zaměřením na typy jeho ukončení, které fakticky představují propouštění. Na tyto údaje navazuje text seznamující s důvody, pro které může být pracovník propuštěn, jelikož ty hrají v dalším postupu propouštění významnou roli. Protože je propouštění pracovníků (přestože může mít kladné přínosy pro organizaci) personální činností méně populární mezi jejími vykonavateli a pro samotné odcházející pracovníky může být velmi traumatické, bývá snahou mu přecházet personálním plánováním nebo pomocí pobídek k dobrovolným odchodům. Uvedené potenciality jsou v další pasáži podrobněji charakterizovány. Zachycení úlohy personálního útvaru a vedoucích pracovníků při propouštění je zmíněno dále, přičemž role a s ní...
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Zelinková, Kateřina
Tato bakalářská práce se zabývá masnými fermentovanými výrobky s plísní na povrchu. Účinky plísní na senzorické vlastnosti těchto výrobků a možnosti použití probiotických eukaryot, hlavně plísní, k jejich úpravě. Plísně používané na povrchovou úpravu salámů můžou vést k žádoucímu i nežádoucímu efektu. Do nežádoucích efektů patří růst nechtěných plísní a tvorba jejich toxických sekundárních metablitů. Žádoucí efekt je spojen se zlepšením jejich údržnosti, textury, chuti a vůně. Probiotika jsou mikroorganismy, které mají kladný vliv na trávicí trakt jak člověka, tak zvířat. Musí být odolné vůči stresu a být schopné projít trávicím traktem bez poškození. Díky tomu se zachovává jejich pozitivní vliv na trávení.
Financování podnikatelských aktivit
Zelinková, Kateřina ; Dostálová, Hana (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá výběrem vhodné volby financování podnikatelské aktivity. Konkrétně financováním přístavby skladovací haly v dané společnosti. Analyzuje tedy možnosti financování investice a klade důraz na optimální výběr pro konkrétní společnost.
Návrh změn konceptu motivačního systému v podniku
Zelinková, Kateřina ; Vogt, Petr (oponent) ; Konečná, Zdeňka (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá návrhem vhodných změn konceptu motivačního systému v konkrétní společnosti. Změny budou navrženy na základě teoretických východisek a zjištění současného stavu ve společnosti. Navržená řešení budou brána jako koncept pro zvýšení spokojenosti a loajality pracovníků, ke snížení jejich nemocnosti a fluktuace tak, aby na základě těchto dílčích cílů došlo ke zvýšení výkonu celé organizace.

Viz též: podobná jména autorů
3 ZELINKOVÁ, Kristýna
2 Zelinková, Kateřina - Šarlota
1 Zelinková, Klára
3 Zelinková, Kristýna
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.