Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza současných trendů na trhu s biopotravinami se zaměřením na Jihočeský kraj
Mrázková, Michaela ; Olšanová, Květa (vedoucí práce) ; Záhorová, Jana (oponent)
Biopotraviny se staly jedním z nejrychleji se rozvíjejících segmentů na trhu s potravinami. Podíl odvětví ekologického zemědělství je na vzestupu nejen v České republice, ale i v mnoha dalších členských státech EU. Cílem této bakalářské práce je zmapovat situaci na trhu s biopotravinami v České republice se zaměřením na Jihočeský kraj a pomocí dotazníkového šetření zanalyzovat spotřebitelské chování při nákupu biopotravin se zaměřením na nákupní zvyklosti, motivaci k nákupu a vnímání bio produktů v komparaci s konvenčními potravinami.
Snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích - vliv teploty skladování
ZÁHOROVÁ, Jana
V diplomové práci se zabývám vlivem teploty skladování na snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích. V práci je rozebráno chladírenské a mrazírenské skladování masa a masných výrobků. V další části práce je uveden přehled hlavních původců alimentárních onemocnění (Salmonella, Escherichia coli, Campylobacter, Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, atd.) V závěru literárního přehledu je zmínka o systému HACCP. Výzkum byl zaměřen na chladírenské skladování celých (tyčových) salámů a vakuově balených krájených masných výrobků, které byly dále rozděleny na tepelně opracované masné výrobky(Vysočina) a tepelně neopracované masné výrobky(Lovecký salám). Byl zkoumán vliv změny teploty skladování a technologie výroby na počet mikroorganismů v tepelně opracovaných a tepelně neopracovaných masných výrobcích.
Komunikace a proces řízení vztahů se zákazníky ve vybrané společnosti
Hladník, Michael ; Skokanová, Dagmar (vedoucí práce) ; Záhorová, Jana (oponent)
V dnešní ekonomice jsou zákazníci klíčem k budoucímu úspěchu firmy. Správná komunikace a řízení vztahů se zákazníky (CRM) může poskytnout vhodné poznatky, které povedou k určité konkurenční výhodě. Při vhodném zavedení, použití a podpoře CRM dojde k významné výhodě i pro uživatele. Cílem této práce je navrhnout způsob, jak zlepšit komunikaci a řízení vztahů se zákazníky pomocí technologií, procesů, lidských zdrojů a komunikačních nástrojů. Pomocí teoretické části podpořené praktickým výzkumem (rozhovor a dotazníkové šetření ve společnosti Stavtrans), byly následně navrhnuty změny.
Vlivy působící na snižování množství mikroorganizmů v masných výrobcích
ZÁHOROVÁ, Jana
V bakalářské práci se zabývám vlivy působícími na snižování mikroorganismů v masných výrobcích. Nejprve jsem se zaměřila na charakteristiku jednotlivých mikroorganismů, na faktory které ovlivňují jejich růst, výskytem mikroorganismů v mase, formami mikrobiálního rozkladu a dále na kontaminaci masa mikroorganismy na jatkách. V další části práce uvádím prostředky, kterými můžeme proti mikroorganismům bojovat a metodami, kterými lze snížit jejich výskyt v masných výrobcích. V závěru práce je zmíněn systém HACCP.

Viz též: podobná jména autorů
3 ZÁHOROVÁ, Jana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.