Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Oceňování firmy
Vavrys, Jan ; Drozen, František (vedoucí práce) ; Vančura, Jiří (oponent)
Cílem této práce je ocenit závod Hotely společnosti Zálesí a.s. určením jeho tržní hodnoty. Výsledný výrok bude určen managementu společnosti pro potřeby investičního rozhodování a posuzování nabídek k případnému prodeje hotelů jako fungující společnosti. Práce se skládá ze dvou částí. V první, teoreticko-metodologické, jsou představeny základní metody oceňování včetně jejich pozitivních i negativních aspektů a kriterií jejich volby. Podrobněji je vysvětlena metoda diskontovaných peněžních toků, která nakonec byla k ocenění použita. V praktické části je představena společnost, provedena finanční a strategická analýza a na jejich základě vytvořen finanční plán závodu. Důležitou součástí ocenění metodou DCF je diskontní míra, k jejíž určení bylo použito metodiky vážených nákladů kapitálu, kde náklady vlastního kapitálu byly stanoveny pomocí metodiky modelu CAPM. Po tomto výpočtu následuje samotné ocenění výsledný výrok o hodnotě společnosti.
Vývoj zahraničního obchodu ČR s vybranými latinskoamerickými zeměmi, vůči kterým jsou uplatňovány teritoriální priority
Vavrys, Jan ; Kalínská, Emílie (vedoucí práce) ; Šípková, Martina (oponent)
Práce se věnuje obchodním vztahům České republiky s Brazílií, Argentinou, Chile a Mexikem. Úvodní kapitola se dotýká podstaty projektu teritoriálních priorit. Stěžejní část práce se soustřeďuje na obchodní vztahy s uvedenými zeměmi. Vždy je jedné zemi věnována jedna kapitola. V první části každé z nich je popsán vývoj vzájemných vztahů od vzniku samostatné ČSR do současnosti, dále je věnován prostor současné situaci obchodní výměny a ekonomické spolupráce a v závěru každé kapitoly se práce obrací k výhledu do budoucna a popisuje perspektivy vývoje a případné další možnosti spolupráce, jakož i aktivity směřující k podpoře této spolupráce.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.