Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský plán na založení kavárny
Vašíčková, Pavlína ; Krška, Jiří (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá podnikatelským plánem na založení kavárny. Jejím posláním je na základě marketingového výzkumu a analýzy trhu navrhnout malý podnik, který by zaplnil mezeru na trhu v konkrétní lokalitě a představoval by jak efektivní investici pro investora, tak přínos pro obyvatele ze spádové oblasti.
Problematika mezinárodního dvojího zdanění
Vašíčková, Pavlína ; Fajkusová, Ivona (oponent) ; Brychta, Karel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mezinárodních daňových vztahů. Pojednává o obecném pozadí této oblasti, tj. o vnitrostátních daňových předpisech, v návaznosti na smlouvy o zamezení dvojího zdanění, spolupráci mezinárodních daňových správ, obsahuje dále analýzu nynější situace a praktický výstup, zabývající se postupem zdaňování.
Problematika mezinárodního dvojího zdanění
Vašíčková, Pavlína ; Fajkusová, Ivona (oponent) ; Brychta, Karel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mezinárodních daňových vztahů. Pojednává o obecném pozadí této oblasti, tj. o vnitrostátních daňových předpisech, v návaznosti na smlouvy o zamezení dvojího zdanění, spolupráci mezinárodních daňových správ, obsahuje dále analýzu nynější situace a praktický výstup, zabývající se postupem zdaňování.
Podnikatelský plán na založení kavárny
Vašíčková, Pavlína ; Krška, Jiří (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá podnikatelským plánem na založení kavárny. Jejím posláním je na základě marketingového výzkumu a analýzy trhu navrhnout malý podnik, který by zaplnil mezeru na trhu v konkrétní lokalitě a představoval by jak efektivní investici pro investora, tak přínos pro obyvatele ze spádové oblasti.
VLIV STRAVY NA KAZIVOST ZUBŮ S HODNOCENÍM INDEXU KPE V OKRESE BLANSKO
VAŠÍČKOVÁ, Pavlína
Normální vývoj našeho chrupu je výsledkem vzájemných indukčních pochodů, které na sebe v jednotlivých vývojových stádiích navazují. Základním předpokladem zdravé zubní tkáně je nerušený vývoj organismu. Je proto nezbytné vědět, že každý sám za své zdraví přebírá plnou zodpovědnost. Jestli chceme mít čisté, zdravé zuby bez bolestí, zánětů dásní a jiných problémů, musíme o ně pečovat správným způsobem. Zubní kaz je nejrozšířenější onemocnění, které postihuje lidstvo odedávna, proto je velmi důležitá správná zubní péče. Je to projev rozpadající se zubní tkáně. Šíří se různou rychlostí i intenzitou. Zubní kaz postihuje sklovinu, dostává se do dřeni a následně může způsobit zánět nervu, což je výsledkem dlouhotrvající bolesti. V nejhorším případě může dojít ke vzniku abscesu. Důsledky se mohou stát zdrojem trvalých poruch vývoje stálého chrupu. Se základy správné péče nás může seznámit stomatolog. První návštěva u zubního lékaře je doporučována před objevením se problému. Pokud se však objeví potíže, nutno se dostavit i dříve, pak následují samozřejmě pravidelné preventivní prohlídky, které působí také jako spolehlivá prevence. Preventivní prohlídky je třeba podstoupit dvakrát do roka. Pravidelné sledování zubního zdraví je důležité zejména pro včasné zjištění nežádoucích změn na zubech, ale i na dásních. Důležitou úlohu zde hraje i vztah lékaře a dítěte. V případě prevence poškození chrupu je důležitá motivace, vhodná výživa, udržování tělesné kondice, zdravotní výchova, pravidelná ústní hygiena, prováděná za pomocí mechanických nebo chemických prostředků. Důležitou roli hraje rovněž používání fluoridů, změna životního stylu, vhodné návyky a to jak stravovací, tak hygienické. Pokud si každý z nás osvojí nesprávné stravovací návyky už v dětství, riziko vzniku kazu se neprodleně zvyšuje. Nezdravý způsob výživy má za následek poruchy metabolismu, které se projeví v dutině ústní nejen zvýšeným výskytem zubního kazu, ale i onemocněním sliznice. Složení potravy je důležité také pro mineralizaci a vývoj tvrdých tkání. Pokud potrava není vyvážená, pak vede ke špatnému vývoji člověka, a tím i snadnějšímu vzniku zubního kazu. Největší problém působí cukry, bakterie je totiž využívají jako zdroj a následným produktem se vytváří kyseliny, které poškozují sklovinu, zubovinu, nebo i dřeň. Mezi další rizikové faktory mající negativní vliv na chrup jsou alkohol, drogy a kouření. Opakem zdravých a správných stravovacích návyků jsou poruchy v příjmu potravy. Můžeme se s ní potkat při různých onemocněních, která provázejí především nechutenství. S nadměrným příjmem potravy se setkáváme nejčastěji u dětí obézních. Na posílení odolnosti zubních tkání působí zejména fluor, podporující proces remineralizace či zabraňující tvorbě bakterií. Pro vývoj tkání je důležitý přívod jak vápníku, tak i fosforu spolu s bílkovinami, minerály a vitaminy. Mléko i sýry jsou velmi důležitou součástí racionální výživy. Vhodnou stravu musí dodržovat zejména těhotné ženy a kojící matky. Skladba potravy má vliv mimo jiné na složení a množství slin. Pozitivní je žvýkání žvýkaček, které zvyšují produkci slin, slouží také k očišťování povrchu zubů a v neposlední řadě se v ústech vyrovná pH. Žvýkání může být někdy dokonce přínosnější, než zubní kartáček s pastou. Zuby jsou symbolem energie a životní síly. Špatné zuby prozrazují nedostatek odolnosti a jsou znamením klesající vitality.
MOŽNOSTI OVLIVNĚNÍ VÝSKYTU ZUBNÍHO KAZU VÝŽIVOU U DĚTÍ V OKRESE BLANSKO
VAŠÍČKOVÁ, Pavlína
Zubní kaz je nejrozšířenější chorobou. Významným obdobím pro předcházení vzniku a vývoji zubní kazu je předškolní a školní věk. Jedna z nejvýznamnějších rolí v ovlivnění výskytu zubního kazu je výživa dětí, nezbytná je také péče o chrup ve vztahu k používání chemických a mechanických prostředků. Velmi důležitá je proto informovanost dětí o prevenci zubního kazu. Výzkumem bylo zjištěno, že výživa dětí v předškolním a školním věku neodpovídá prevenci zubního kazu, celkově jim není zabezpečena správná, kvalitní výživa, přičemž v horší pozici se v tomto směru nachází starší skupina respondentů. V problematice péče o chrup ve vztahu k mechanickým a chemickým prostředkům lze kladně hodnotit jen některé zjištěné skutečnosti - např. používání zubní pasty a fluoru, dostatečná doba čištění zubů, žvýkání žvýkačky, ale ostatní výsledky v této oblasti ukazují na dosti velké procento dětí, u nichž není péče o chrup plně zabezpečena. Informovanost dětí o prevenci zubního kazu ve vztahu k výživě není postačující. Vcelku pozitivní je zájem a podíl rodičů a stomatologa na předávání informací dětem o chrupu, úloha školy je však velmi malá a ze strany pediatra není žádná. Pro zlepšení dané situace, ve věci výživy, péče o chrup, prevence a informovanosti dětí, je nezbytné zvýšit nejen aktivní přístup samotných dětí, ale současně zvýšit odpovědnost rodičů, učitelů a ředitelů škol, stomatologů, pediatrů a sdělovacích prostředků. Význam práce spočívá v získání informací o výživě dětí, péči o jejich chrup a jejich informovanosti ve vztahu k prevenci vzniku zubního kazu.

Viz též: podobná jména autorů
7 VAŠÍČKOVÁ, Pavlína
11 Vašíčková, Pavla
6 Vašíčková, Petra
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.