|
Problematika životního stylu všeobecných sester v nepřetržitém provozu
STARÁ, Zuzana
Tematickou náplní předložené diplomové práce je problematika životního stylu všeobecných sester, které z hlediska pracovně právního vztahu pracují v pravidelně či nepravidelně plánovaných směnách v různou denní dobu. Povaha takového zaměstnání s sebou přináší omezené možnosti dodržování zdravé životosprávy. Tato skutečnost je právě předmětem zkoumání diplomové práce. První, teoretická část diplomové práce podává teoretický výklad o tom, jak nejlépe dodržovat zásady zdravého životního stylu, jak si nejlépe rozvrhnout stravování, spánek či volný čas a jakými prostředky lze přispět k dobré fyzické i psychické kondici. Druhá, empirická, část pracuje s konkrétními informacemi, získanými prostřednictvím dotazníkového výzkumu a zpracovanými metodou kvantitativní s využitím statistických metod. Diskuze a závěr diplomové práce vyhodnocují dotazníkem získané informace a porovnávají je se zahraničními výzkumy.
|
|
Měření efektivnosti Public Relations aktivit na českém trhu
Stará, Zuzana ; Zamazalová, Marcela (vedoucí práce) ; Šámalová, Anna (oponent)
Diplomová práce pojednává o oblasti Public Relations s důrazem na problematiku měření efektivnosti PR aktivit. Teoretická část práce se zaměřuje na porovnání metod a nástrojů měření efektivnosti PR aktivit v České republice a v zahraničí. Praktická část se zabývá zmapováním aktuálního přístupu českých firem realizujících PR činnosti k oblasti PR s důrazem na měření efektivnosti PR aktivit společně se stanovením doporučení pro komunikační a PR agentury, jak v této oblasti ve vztahu k českým podnikům dále postupovat.
|
|
Postprandiální termofýlie u trnorepa skalního Uromastyx acanthinurus
STARÁ, Zuzana
Vyhledávání vyšší teploty následně po příjmu potravy nazýváme postprandiální termofýlie. Postprandiální termofýlie napomáhá zvýšit stravitelnost potravy. My jsme měřili preferovanou tělesnou teplotu u druhu Uromastyx acanthinurus. Testovali jsme deset jedinců a každý pokus jsme dvakrát opakovali. U sledovaných jedinců byla postprandiální termofýlie prokázána. V průměru se preferovaná teplota zvýšila o 3,82°C po podání potravy. Na marginální hladině významnosti nám vyšla významná pozitivní závislost délky jedinců na rozdílu teplot před a po podání potravy.
|
|
Potravní preference vybraných druhů hadů
STARÁ, Zuzana
Tuto práci jsem zaměřila na druh velmi známý na našem území užovka obojková (Natrix natrix). Pokusy jsem prováděla nejdříve na dospělých jedincích a pak na mláďatech. K práci jsem použila ypsilonové experimentální zařízení. Za nabízenou potravu jsem zvolila skokana zeleného (Rana escualenta ) a dvě velikosti kapra obecného (Cyprinus carpio ). Testovala jsem ve třech typech pokusů. První typ bylo prázdné rameno a malá ryba, druhý typ byla malá a velká ryba, třetí typ malá ryba a obojživelník. K pokusům jsem použila pouze namočenou vatu v dané potravě, která byla umístěna v plastových boxech na konci dvou ramen bludiště. Výsledek ukázal že dospělí jedinci jsou méně vybíravější v potravě než mláďata, která téměř vždy preferovala žábu před rybou.
|
|
Analýza kolektivního vyjednávání a kolektivní smlouvy
Stará, Zuzana ; Šikýř, Martin (vedoucí práce) ; Růžička, Lukáš (oponent)
Bakalářská práce pojednává o rozboru kolektivního vyjednávání a kolektivní smlouvy nejprve z teoretického hlediska a dále se zaměřuje na praktické zkoumání ve společnosti GCE, s.r.o. V teoretické části práce jsou specifikovány a charakterizovány klíčové oblasti problematiky kolektivního vyjednávání a kolektivní smlouvy vůbec. Praktická část analyzuje pomocí těchto tématických celků konkrétní skutečnosti a jevy ve společnosti GCE, s.r.o., kde působí příslušná odborová organizace.
|