Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Udržitelný rozvoj cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji
Lipusová, Lucie ; Indrová, Jarmila (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Práce se zabývá problematikou udržitelného rozvoje cestovního ruchu, která je aplikována na příkladu Moravskoslezského kraje. Cílem práce je zhodnotit současný stav a potenciál udržitelného rozvoje cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji. Teoretická část je věnována pojmu udržitelného rozvoje, pilířům a principům, na kterých je problematika založena. V praktické části je charakterizován Moravskoslezský kraj z hlediska životního prostředí, dopravní infrastruktury, cestovního ruchu a zejména je zde zhodnocena nabídka šetrných forem cestovního ruchu v kraji, způsob jejich podpory a možnosti dalšího rozvoje. Podstatnou část práce tvoří analýza povědomí o udržitelném rozvoji cestovního ruchu v kraji provedená na základě dotazníkového šetření mezi podnikateli v oblasti cestovního ruchu, působících v Moravskoslezském kraji, účastníky cestovního ruchu, rezidenty kraje a pracovníky krajského úřadu. K celkovému zhodnocení stavu a potenciálu udržitelného rozvoje cestovního ruchu v kraji je využita SWOT analýza.
Řecká gastronomie
Lipusová, Lucie ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Zábranská, Hana (oponent)
Cílem práce je charakterizovat řeckou gastronomii, zdůraznit přednosti řecké kuchyně, její typické rysy, poukázat na význam řecké gastronomie jak pro cestovní ruch Řecka, tak také pro místní obyvatele, analyzovat postavení řecké gastronomie v Praze a možnosti využití místních stravovacích zařízení k tomuto účelu určených. V první kapitole práce jsou vymezeny základní gastronomické pojmy, je zde popsán význam gastronomie v historii, stravování jako základní služba cestovního ruchu a vysvětlen vztah mezi cestovním ruchem a gastronomií. Druhá část práce se zaobírá významem cestovního ruchu pro řeckou ekonomiku, přibližuje základní geografické údaje a historii Řecka. Třetí kapitola je zaměřena na charakteristiku řecké gastronomie, popisuje tradiční řecké pokrmy, místní stravovací návyky, stolování či řecké svátky a slavnosti spojené s gastronomií. Poslední, praktická část je věnována řecké gastronomii v Praze, analýze vybraných stravovacích zařízení a následně komparační metodou srovnává vlastním šetřením získané údaje.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.