Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Potraviny a zaručené tradiční speciality francouzské provenience
KOŽENÁ, Alena
Téma této bakalářské práce zní: Potraviny a zaručené tradiční speciality francouzské provenience. Zaměřuje se na problematiku garantovaného původu potravin evropské provenience, která je v současné době aktuální v souvislosti s ochranou tradičních výrobků a současně se snahou o lepší informovanost spotřebitelů a důrazem na kvalitu potravin. Práci lze rozdělit do dvou základních částí. První část se zabývá historií označení garantovaného původu potravin, legislativními základy i současnými typy označení včetně procesu jejich přidělování. Druhá část se orientuje na výrobky francouzské provenience pocházející z oblasti jihovýchodní Francie a z ostrova Korsika.
Rozvojové projekty Euroregionu Glacensis
Kožená, Alena ; Kadeřábková, Jaroslava (vedoucí práce) ; Jetmar, Marek (oponent)
Tato diplomová práce podává ucelený přehled o česko-polské přeshraniční spolupráci na příkladu Euroregionu Glacensis. Součástí práce je nezbytné teoretické vymezení euroregionů a dalších přeshraničních struktur, vymezení jejich cílů a principů fungování, legislativní úprava a institucionální zabezpečení. Cílem práce je potvrdit význam a přínos přeshraniční spolupráce v procesu evropské integrace a zhodnotit do jaké míry tyto aktivity naplňují cíle vymezené ve strategii rozvoje ERG. Použitím metody komparace jsou zhodnoceny a srovnány programy, jejichž podpora je pro realizaci těchto rozvojových aktivit nezbytná. Pozornost je věnována předvstupním fondům Phare CREDO a Phare CBC, Iniciativě Společenství INTERREG IIIA a Novému operačnímu programu. Prostřednictvím dotazníkového šetření je zhodnocena informovanost studentů o existenci a aktivitách ERG. Výsledky šetření ukazují rovněž na vztah respondentů k obcím, ve kterých žijí a na jejich vztah k Polské republice.

Viz též: podobná jména autorů
2 KOŽENÁ, Alena
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.