Název:
Potraviny a zaručené tradiční speciality francouzské provenience
Překlad názvu:
Foodstuffs and traditional specialities guaranteed produced in France
Autoři:
KOŽENÁ, Alena Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2008
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Téma této bakalářské práce zní: Potraviny a zaručené tradiční speciality francouzské provenience. Zaměřuje se na problematiku garantovaného původu potravin evropské provenience, která je v současné době aktuální v souvislosti s ochranou tradičních výrobků a současně se snahou o lepší informovanost spotřebitelů a důrazem na kvalitu potravin. Práci lze rozdělit do dvou základních částí. První část se zabývá historií označení garantovaného původu potravin, legislativními základy i současnými typy označení včetně procesu jejich přidělování. Druhá část se orientuje na výrobky francouzské provenience pocházející z oblasti jihovýchodní Francie a z ostrova Korsika. The theme of the thesis is: {\clqq}Foodstuffs and traditional specialties guaranteed produced in France``. It targets the problems of the guaranteed origin of the foodstuffs of the European provenance. This problem is actual in this time in connection with protection of the traditional products and aimed at better awareness of the consumers with a view to the quality of the foodstuffs. This work could be divided into two basic parts. The first one deals with the history of guaranteed origin of the foodstuffs, the legislative bases and the today{\crq}s types of labelling including process of their dispensation. The second one occupy by the products of the French provenance from south-east France and from Corsica too.
Klíčová slova:
Chráněné označení původu; Chráněné zeměpisné označení; Zaručená tradiční specialita; Protected designation of origin; Protected geographical indication; Traditional speciality guaranteed Citace: KOŽENÁ, Alena. Potraviny a zaručené tradiční speciality francouzské provenience. České Budějovice, 2008. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/9233