Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití termofilních mikroorganismů při biodegradaci lignocelulosových materiálů
Klašková, Lenka ; Zemanová, Jana (oponent) ; Babák, Libor (vedoucí práce)
Buněčná stěna rostlin je tvořena několika vrstvami: celulosou, hemicelulosou, ligninem a pektinem. Tyto biopolymery jsou degradovány mnoha mikroorganismy. K biodegradaci pomocí mikroorganismů dochází za pomocí extracelulárních enzymů. Tato diplomová práce byla zaměřena na studium vlivu podmínek kultivace na produkci extracelulárních enzymů na karboxymethylcelulase a pektínu při použití směsné termofilní kultury, která obsahuje mikroorganismy rodu Bacillus a Thermus. Kultivace byla prováděná v baňkách na třepačce s rychlostí třepání 99 min-1 při teplotě 60 °C. Byla sledována celulolytická a polygalakturonázová aktivita, koncentrace bílkovin pomocí Biuretovi metody, koncentrace redukujících látek pomocí metody Somogyiho a Nelsona a teplotní optimum.
Využití termofilních mikroorganismů při biodegradaci lignocelulosových materiálů
Klašková, Lenka ; Zemanová, Jana (oponent) ; Babák, Libor (vedoucí práce)
Buněčná stěna rostlin je tvořena několika vrstvami: celulosou, hemicelulosou, ligninem a pektinem. Tyto biopolymery jsou degradovány mnoha mikroorganismy. K biodegradaci pomocí mikroorganismů dochází za pomocí extracelulárních enzymů. Tato diplomová práce byla zaměřena na studium vlivu podmínek kultivace na produkci extracelulárních enzymů na karboxymethylcelulase a pektínu při použití směsné termofilní kultury, která obsahuje mikroorganismy rodu Bacillus a Thermus. Kultivace byla prováděná v baňkách na třepačce s rychlostí třepání 99 min-1 při teplotě 60 °C. Byla sledována celulolytická a polygalakturonázová aktivita, koncentrace bílkovin pomocí Biuretovi metody, koncentrace redukujících látek pomocí metody Somogyiho a Nelsona a teplotní optimum.

Viz též: podobná jména autorů
2 KLÁSKOVÁ, Lucie
4 Klašková, Lenka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.