|
Ocenění podniku
Chvostová, Ivana ; Doláková, Helena (vedoucí práce) ; Keslerová, Kateřina (oponent)
Cílem diplomové práce je zjištění tržní hodnoty společnosti Rodinný pivovar Bernard, a.s. Práce se skládá ze dvou částí - teoreticko-metodologické a praktické. První část se věnuje základním teoretickým poznatkům týkajícím se oceňování podniku. Kromě obecných pojmů, jako je definice podniku a jeho hodnoty, popisuje zejména jednotlivé kroky vedoucí k vlastnímu ocenění, tedy strategickou a finanční analýzu, sestavení finančního plánu, volbu metody a způsob výpočtu hodnoty podniku. Druhá část začíná popisem oceňované společnosti. Následuje strategická a finanční analýza, která slouží k sestavení finančního plánu. Ten je podkladem pro ocenění podniku pomocí výnosové metody DCF Entity, kterou je v závěrečné části práce pivovar Bernard oceněn.
|