Název:
Ocenění podniku
Překlad názvu:
Company business valuation
Autoři:
Chvostová, Ivana ; Doláková, Helena (vedoucí práce) ; Keslerová, Kateřina (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2008
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem diplomové práce je zjištění tržní hodnoty společnosti Rodinný pivovar Bernard, a.s. Práce se skládá ze dvou částí - teoreticko-metodologické a praktické. První část se věnuje základním teoretickým poznatkům týkajícím se oceňování podniku. Kromě obecných pojmů, jako je definice podniku a jeho hodnoty, popisuje zejména jednotlivé kroky vedoucí k vlastnímu ocenění, tedy strategickou a finanční analýzu, sestavení finančního plánu, volbu metody a způsob výpočtu hodnoty podniku. Druhá část začíná popisem oceňované společnosti. Následuje strategická a finanční analýza, která slouží k sestavení finančního plánu. Ten je podkladem pro ocenění podniku pomocí výnosové metody DCF Entity, kterou je v závěrečné části práce pivovar Bernard oceněn.The aim of the thesis is to determine the market value of Rodinný pivovar Bernard, a.s. The work consists of two parts - theoretical-methodological and practical. The first part deals with basic theoretical knowledge regarding the valuation of the company. The second part begins with a description of the company valuated. Strategic and financial analysis which is used to build a financial plan follows. That is the basis for valuation of the company using the DCF Entity method which is used to valuate the brewery in the final part of the thesis.
Klíčová slova:
finanční analýza; ocenění podniku; Rodinný pivovar Bernard; strategická analýza; Company business valuation; Family Brewery Bernard; Financial analysis; Strategic analysis
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/19672