Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Studium tepelných vlastností vybraných koloidních látek
Křivánková, Kateřina ; Krouská, Jitka (oponent) ; Zmeškal, Oldřich (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na studium tepelných vlastností koloidních systémů, především vlastnosti emulzí (voda, olej), které mohou být využity v kosmetickém průmyslu jako základní složka různých pleťových mlék a krémů a v potravinářském průmyslu. V úvodu práce jsou nejprve definovány termofyzikální procesy (vedení, proudění a záření) a metody měření teploty (stacionární, tranzientní). Dále jsou definovány termofyzikální parametry (tepelná a teplotní vodivost, tepelná kapacita), které budou stanovovány pomocí transientních metod. Naměřená data byla sbírána a analyzována pomocí programu EMA (Electrical Measurement Analyser) a programu HarFA (Harmonic and Fractal Image Analyser). Získané výsledky budou využity pro stanovení optimálních podmínek při výrobě kosmetických přípravků a potravinových doplňků.
Studium tepelných vlastností materiálů akumulujících teplo na bázi fázové přeměny
Křivánková, Kateřina ; Krouská, Jitka (oponent) ; Zmeškal, Oldřich (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá studiem tepelných vlastností materiálů akumulující teplo na bázi fázové přeměny. Cílem této práce bylo proměřit tepelné vlastnosti materiálů využívající k akumulaci tepla fázovou přeměnu, a to především komerčního materiálu od firmy Phase Change Material Products Ltd pod názvem PlusICE A118. Takové materiály se označují jako PCM (z angl. Phase Change Material) a využívají se například jako tepelné akumulátory (izolanty) ve stavebnictví. Nejprve byly popsány fázové přeměny látek obecně, poté byla definována akumulace tepelné energie. Dále byly popsány metody určování teploty (termická analýza, stacionární a transietní metody). V neposlední řadě byly definovány termofyzikální veličiny (tepelná kapacita, tepelná vodivost, teplotní vodivost), které byly stanovovány transientní skokovou metodou.
Využití merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) v potravinářství
Křivánková, Kateřina
Bakalářská práce „Využití merlíku chilského – quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) v potravinářství se zabývá jeho historií, pěstováním, odrůdami, obsahovými látkami. Dále jsou popsány různé způsoby využití quiony v potravinářství a její pozitivní účinky na zdraví. Quinoa je díky své vysoké nutriční hodnotě nazývána superpotravinou, kterou NASA zkoumá jako vhodnou pro kosmonauty. Z hlediska obsahových látek semen činí problém hořké saponiny, které je potřeba před použitím odstranit. Quinoa pochází z Jižní Ameri-ky, ale je možné ji pěstovat také v České republice. Nejvhodnější do našich podmínek je dánská odrůda TITICACA. V praktické části této práce je vyhodnocen průzkum trhu v prodejnách „zdravé výživy“. Byl proveden pomocí dotazníků, které vyplnili majitelé dotazovaných prodejen. Na trhu se nabízí semena červená, bílá a černá. Nejvíce se prodávají semena bílá. Dají se koupit také vločky, mouka a další výrobky, obsahující quinou.
Studium tepelných vlastností materiálů akumulujících teplo na bázi fázové přeměny
Křivánková, Kateřina ; Krouská, Jitka (oponent) ; Zmeškal, Oldřich (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá studiem tepelných vlastností materiálů akumulující teplo na bázi fázové přeměny. Cílem této práce bylo proměřit tepelné vlastnosti materiálů využívající k akumulaci tepla fázovou přeměnu, a to především komerčního materiálu od firmy Phase Change Material Products Ltd pod názvem PlusICE A118. Takové materiály se označují jako PCM (z angl. Phase Change Material) a využívají se například jako tepelné akumulátory (izolanty) ve stavebnictví. Nejprve byly popsány fázové přeměny látek obecně, poté byla definována akumulace tepelné energie. Dále byly popsány metody určování teploty (termická analýza, stacionární a transietní metody). V neposlední řadě byly definovány termofyzikální veličiny (tepelná kapacita, tepelná vodivost, teplotní vodivost), které byly stanovovány transientní skokovou metodou.
Studium tepelných vlastností vybraných koloidních látek
Křivánková, Kateřina ; Krouská, Jitka (oponent) ; Zmeškal, Oldřich (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na studium tepelných vlastností koloidních systémů, především vlastnosti emulzí (voda, olej), které mohou být využity v kosmetickém průmyslu jako základní složka různých pleťových mlék a krémů a v potravinářském průmyslu. V úvodu práce jsou nejprve definovány termofyzikální procesy (vedení, proudění a záření) a metody měření teploty (stacionární, tranzientní). Dále jsou definovány termofyzikální parametry (tepelná a teplotní vodivost, tepelná kapacita), které budou stanovovány pomocí transientních metod. Naměřená data byla sbírána a analyzována pomocí programu EMA (Electrical Measurement Analyser) a programu HarFA (Harmonic and Fractal Image Analyser). Získané výsledky budou využity pro stanovení optimálních podmínek při výrobě kosmetických přípravků a potravinových doplňků.

Viz též: podobná jména autorů
2 Křivánková, Klára
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.