Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ověření použití sekundárních produktů po lisování oleje v kosmetickém průmyslu
Huláková, Lenka
Diplomová práca popisuje lisovanie olejov z ovocných druhov, uvádza ich vybrané kvalitatívne parametre a hodnotí možnosti ich uplatnenie pri výrobe kozmetiky. Olej bol lisovaný zo semien mandle, lieskového orecha, orecha kráľovského, marhule, broskyne, ríbezle a šípky. Konkrétne oleje boli získavané lisovaním za studena, pri ktorom vznikli použité sekundárne produkty. Boli stanovené vybrané obsahové látky ako obsah mastných kyselín. Súčasťou bolo aj zisťovanie kvalitatívnych parametrov ako je peroxidové číslo, číslo kyslosti, kyslosť olejov, zmydelňovanie olejov a obsah jódu v olejoch. Výsledky ukazujú vysoký obsah MUFA. Olej s ich najvyšším obsahom je vlašský (85,97 %). Prevládajúcou kyselinou v olejoch je kyselina olejová. Najlepšiu antioxidačnú stabilitu má slivkový olej. Najvyššie číslo kyslosti má marhuľový olej (3,55 mg KOH.g-1). Najvyššie číslo zmydelňovania má broskyňový olej (351,60 mg KOH/ g oleja). Najvyššie jódové číslo má mandľový olej (54,50 g.l2.100 g-1). Oleje a sekundárne produkty boli použité pri výrobe kozmetických produktov. Voľba kozmetických produktov bola na základe prieskumu trhu. Inšpirované boli súčasnými kozmetickými trendmi. Právní doložka:Důvodem žádostí o odložení zveřejnění závěrečné práce s názvem Ověření použití sekundárních produktů po lisování oleje v kosmetickém průmyslu je využití výsledků práce pro aplikační výstup, spolupráci s komerční sférou a případnou komercializaci. Předpokládaná doba odložení je tři roky.
Možnosti využití druhu Cyclanthera pedata (L.) Schrader
Huláková, Lenka
Cyclanthera pedata (L.) Schrad. je veľmi zaujímavý zeleninový druh. Pestuje sa najmä v Strednej a Južnej Amerike. V súčasnosti je rozšírená aj vo Východnej Ázii. V Českej republike sa v intenzívnom poľnohospodárstve nepestuje. Nepestuje sa aj napriek jej pozitívnym obsahovým látkam a chuťovým vlastnostiam. Tento zeleninový druh má vysoké zdravotné hodnoty. Spomaľuje starnutie buniek, znižuje hodnoty cholesterolu. Z degustácie, ktorá bola usporiadaná v rámci tejto bakalárskej práce, je očividné, že o ačokču je záujem. Na základe degustácie bola najlepšie hodnotená zavarená ačokča. Môžeme tvrdiť, že ačokča je perspektívna zelenina pre Českú republiku. Nájde si využitie pre potravinársky, farmaceutický priemysel a pre spotrebiteľov.
Z netradičních prostor dovnitř a ven
Huláková, Lenka ; KLÍMA, Miloslav (vedoucí práce) ; LJUBKOVÁ, Marta (oponent)
Cílem práce je představit bakalářský studijní program KALD DAMU divadelní tvorba v netradičních prostorech (2012–1015), speciálně pak náplň oboru performerství. V úvodní části předkládám historické souvislosti oboru u nás i ve světě. Následně navazuji svou vlastní divadelní historií. V ústřední části popisuji konkrétní zkušenosti ze svého studia performerství a zaměřuji se na práci s prostorem. Pokračuji projekty, které jsou ovlivněny studiem Divadelní tvorby v netradičních prostorech, ale vznikají už při mém magisterském studiu oboru dramaturgie. V závěrečné kapitole oceňuji hodnoty zaniklého studijního programu.
Rodinné delikatesy aneb Kdo je moje dcera ?
Huláková, Lenka ; SCHMELZOVÁ, Radoslava (vedoucí práce) ; RULLER, Tomáš (oponent)
Práce je reflexí site specific projektu nazvaného Rodinné delikatesy aneb Kdo je moje dcera? ? události na pomezí bytového divadla, dokumentárního divadla a performance vycházející z historie dvou rodin, které se spojily narozením dítěte. Odehrává se v bytě autorky. Projekt ale zahrnuje také pokus o přenos této domácí události ze soukromého bytu do divadelního prostoru. Práce obsahuje popis samotné události, inspirační vlivy a příklady tematicky blízkých projektů ze současné umělecké scény. Závěr je věnován zamyšlení nad významem a přínosem projektu z hlediska autorky ? performerky i jejích diváků.

Viz též: podobná jména autorů
1 Huláková, Lucie
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.