Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Sledování uvolňování cínu do konzervovaného ovoce z použitých obalů
Flajs, Roman ; Vránová, Dana (oponent) ; Diviš, Pavel (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou uvolňování cínu do konzervovaného ovoce z použitých obalů. V teoretické části diplomové práce je popsáno ovoce jako konzervárenská surovina, jeho složení, způsoby konzervace, základní technologické operace zpracování ovoce, výroba kompotů, výroba kovových obalů, korozívní pochody kovových obalů, chemické chování cínu v potravinách a jeho toxicita, metody stanovení cínu v potravinách se zaměřením na optickou emisní spektrometrii s indukčně vázaným plazmatem (ICP-OES). V experimentální části diplomové práce byla nejdříve metoda ICP-OES optimalizována, před samotnou analýzou 20 různých vzorků kompotů zakoupených v obchodních řetězcích. Koncentrace cínu byla stanovena z pevného podílu kompotů. Naměřené koncentrace cínu byly porovnány s maximální přípustnou hodnotou v konzervovaných potravinách, která je povolena evropskou legislativou. Obsah cínu ve všech analyzovaných kompotech nepřesáhl legislativní limit 200 mg/kg. Nejvyšší koncentrace cínu byla naměřena u vzorku konzervovaných meruněk a to 88,6 ± 2,8 mg/kg.
Průmyslová výroba lihu
Flajs, Roman ; Zichová, Miroslava (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá průmyslovou výrobou lihu pro potravinářské a palivové účely. Cílem práce je popsat suroviny na výrobu lihu se zaměřením na lignocelulosové materiály a mikroorganismy, které se používají při jejich zpracování a fermentaci. Podrobněji je zde rozveden technologický postup výroby lihu z jednotlivých surovin a následně je popsáno využití lihu hlavně pro palivové účely jako náhrady za fosilní paliva.
Sledování uvolňování cínu do konzervovaného ovoce z použitých obalů
Flajs, Roman ; Vránová, Dana (oponent) ; Diviš, Pavel (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou uvolňování cínu do konzervovaného ovoce z použitých obalů. V teoretické části diplomové práce je popsáno ovoce jako konzervárenská surovina, jeho složení, způsoby konzervace, základní technologické operace zpracování ovoce, výroba kompotů, výroba kovových obalů, korozívní pochody kovových obalů, chemické chování cínu v potravinách a jeho toxicita, metody stanovení cínu v potravinách se zaměřením na optickou emisní spektrometrii s indukčně vázaným plazmatem (ICP-OES). V experimentální části diplomové práce byla nejdříve metoda ICP-OES optimalizována, před samotnou analýzou 20 různých vzorků kompotů zakoupených v obchodních řetězcích. Koncentrace cínu byla stanovena z pevného podílu kompotů. Naměřené koncentrace cínu byly porovnány s maximální přípustnou hodnotou v konzervovaných potravinách, která je povolena evropskou legislativou. Obsah cínu ve všech analyzovaných kompotech nepřesáhl legislativní limit 200 mg/kg. Nejvyšší koncentrace cínu byla naměřena u vzorku konzervovaných meruněk a to 88,6 ± 2,8 mg/kg.
Průmyslová výroba lihu
Flajs, Roman ; Zichová, Miroslava (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá průmyslovou výrobou lihu pro potravinářské a palivové účely. Cílem práce je popsat suroviny na výrobu lihu se zaměřením na lignocelulosové materiály a mikroorganismy, které se používají při jejich zpracování a fermentaci. Podrobněji je zde rozveden technologický postup výroby lihu z jednotlivých surovin a následně je popsáno využití lihu hlavně pro palivové účely jako náhrady za fosilní paliva.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.