Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Šikana na církevních školách
Dabrowská, Václava ; Bartůšková, Ludmila (vedoucí práce) ; Kuźniar, Mariusz (oponent)
Diplomová práce "Šikana na církevních školách" pracuje s pojmy, které souvisí se školní agresivitou. Dále popisuje chování agresora a důvody, proč se šikanování dopouští. Vysvětluje, kdo je oběť a jací jedinci se jí nejčastěji stávají. Řeší, jaký mají chlapci i dívky podíl na agresivním chování. Zaobírá se i šikanou z pohledu trestního práva, nastiňuje způsoby prevence šikany v rodině a hlavně ve škole. Výše zmíněná práce také popisuje, jaké následky nechává šikana na obětech. Poslední část teoretické práce se zabývá jejím řešením. V praktické části jsou představena dvě pražská církevní gymnázia, kde jsou vybrané třídy tázány na svoje zkušenosti s výskytem šikany ve škole. Jejich odpovědi jsou vyhodnoceny, a to i grafickou formou.
Jídelní a stravovací zvyky v antické Palestině
Dabrowská, Václava ; Ryšková, Mireia (vedoucí práce) ; Bartoň, Josef (oponent)
RÉSUMÉ: Bakalářská práce na téma Jídelní a stravovací zvyklosti v antické Palestině se zabývá zkoumáním jídelních návyků lidí ve středomořské oblasti a je zasazena do období života Ježíše Krista. Zabývá se ale také obdobím před jeho narozením a po smrti. Úvod nastíní čtenáři, jaké základní otázky jsou předloženy pro řešení práce. Těmi jsou jídelní zvyky výše zmíněného období, způsob přípravy jídel a otázkou, proč je hostina tak důležitým motivem v Bibli. První část práce uvede čtenáře zlehka do života v antické Palestině. Dále začne vyprávět o plodinách, které byly pěstovány, a o zvířatech, která se chovala, a jaké maso se z nich získávalo. Lehce se dotýká zemědělství. Také popisuje způsoby úpravy jídel, při jakých příležitostech se lidé scházeli. Zvláštním způsobem jsou zde sledovány židovské stravovací zvyklosti, průběh židovských svátků, způsob stolování, které mělo sice společné prvky se způsoby pohanskými, ale přesto byl jejich průběh jiný. Je možné získat představu o tom, kolikrát za den se jedlo. Dále jak se stravovala chudina a naopak jak probíhaly hostiny ve vyšších společenských vrstvách. Čtenáře jistě zaujme kapitola o průběhu hostin v římské říši a gastronomických lahůdkách, které se při nich podávaly a se kterými se v dnešní době nikde nesetká. První část této práce je zakončena receptem na...
Šikana na církevních školách
Dabrowská, Václava ; Bartůšková, Ludmila (vedoucí práce) ; Kuźniar, Mariusz (oponent)
Diplomová práce "Šikana na církevních školách" pracuje s pojmy, které souvisí se školní agresivitou. Dále popisuje chování agresora a důvody, proč se šikanování dopouští. Vysvětluje, kdo je oběť a jací jedinci se jí nejčastěji stávají. Řeší, jaký mají chlapci i dívky podíl na agresivním chování. Zaobírá se i šikanou z pohledu trestního práva, nastiňuje způsoby prevence šikany v rodině a hlavně ve škole. Výše zmíněná práce také popisuje, jaké následky nechává šikana na obětech. Poslední část teoretické práce se zabývá jejím řešením. V praktické části jsou představena dvě pražská církevní gymnázia, kde jsou vybrané třídy tázány na svoje zkušenosti s výskytem šikany ve škole. Jejich odpovědi jsou vyhodnoceny, a to i grafickou formou.
Jídelní a stravovací zvyky v antické Palestině
Dabrowská, Václava ; Ryšková, Mireia (vedoucí práce) ; Bartoň, Josef (oponent)
RÉSUMÉ: Bakalářská práce na téma Jídelní a stravovací zvyklosti v antické Palestině se zabývá zkoumáním jídelních návyků lidí ve středomořské oblasti a je zasazena do období života Ježíše Krista. Zabývá se ale také obdobím před jeho narozením a po smrti. Úvod nastíní čtenáři, jaké základní otázky jsou předloženy pro řešení práce. Těmi jsou jídelní zvyky výše zmíněného období, způsob přípravy jídel a otázkou, proč je hostina tak důležitým motivem v Bibli. První část práce uvede čtenáře zlehka do života v antické Palestině. Dále začne vyprávět o plodinách, které byly pěstovány, a o zvířatech, která se chovala, a jaké maso se z nich získávalo. Lehce se dotýká zemědělství. Také popisuje způsoby úpravy jídel, při jakých příležitostech se lidé scházeli. Zvláštním způsobem jsou zde sledovány židovské stravovací zvyklosti, průběh židovských svátků, způsob stolování, které mělo sice společné prvky se způsoby pohanskými, ale přesto byl jejich průběh jiný. Je možné získat představu o tom, kolikrát za den se jedlo. Dále jak se stravovala chudina a naopak jak probíhaly hostiny ve vyšších společenských vrstvách. Čtenáře jistě zaujme kapitola o průběhu hostin v římské říši a gastronomických lahůdkách, které se při nich podávaly a se kterými se v dnešní době nikde nesetká. První část této práce je zakončena receptem na...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.