National Repository of Grey Literature 14 records found  1 - 10next  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Conversion of dormitory to hostel and new design of hotel, Tomioka Silk Mill, Japan
Brezovský, Jindřich ; Zemánek, Václav (referee) ; Zemánková, Helena (advisor)
Diploma thesis called “CONVERSION OF DORMITORY TO HOSTEL AND NEW DESIGN OF HOTEL, TOMIOKA SILK MILL JAPAN“ was elaborated according to the regulations in the form of architectural study. The topics of this thesis were two variants of possible conversion of accommodation for workwomen (dormitory). The partial assignment comprised solution to the arrangement of greenery in the atrium of the dormitory, and revitalization of plateau. The building is located in the premise of a former silk mill in the city Tomioka in the Gunma prefecture on the Honshu island in Japan. The conversion of the building for the novel purpose required replenishment of necessary facilities, and some building interventions to assure operation of the hostel. In both variants, partial adjustment of the original building was needed. However, all changes had to maintain proportions and volume of the building not to compromise the original concept of whole premise as well as the skyline of the city. The adjustments of the original building of dormitory consisted of a completion of the entrance portal including a foyer, and a reception with the base of operation. Large glass areas in combination with exposed concrete were used as construction materials. These materials were selected so that the new structures (monolithic ferroconcrete) are clearly distinguishable from original ones (wood). The Internal atrium was designed in the style of modern japan garden with various types of surfaces (vegetation – moss; mineral – gravel and stones). Variant 1 – the new constructions of the two facility buildings. Building A is washroom building, and building B is catering building with toilets. The volumes of individual objects were formed by simple prisms rotated by 30° a 60° against axis of dormitory. These volumes complied with dimensions of the original building. The building A protruded on the edge of the slope, and it was paneled with glass plates. The building B was glassed-in from the south, while the northern side was constructed from exposed concrete in a compact way. The building A was divided to two symmetric parts by a central wall for both structural and functional purposes. At the end of the building, there was an ofuro (swimming pool) providing views of the surrounding mountains. Typological solution of the building B included separate toilets with a mixed washroom, which were located in the northern part of the building. In the southern part, the space for catering was divided to an operational space, and a space for visitors by a dispensing counter. The building A was from reinforced concrete and was founded on the base plate. The central wall represented the main load-bearing structural element that prevents transverse breakage. The central wall was anchored into the ground with piles. The building B was also from reinforced concrete and was based on the strip foundations. Variant 2 – the extension was formed as a simple prism that complied with the rectangular system of the premise and dimensions of the original dormitory building. Employed materials of the new constructions were concrete and glass similarly to the other new extensions. To ensure intimate environment, the glass part of a façade was enclosed by a bamboo fence. This space was also used as a viewable green garden. The building was typologically divided to the parts for women and men. Both parts were equipped with ofuro. The building was monolithic ferroconcrete skeleton based on the footings.
Family house
Mach, Stanislav ; Brezovský, Jindřich (referee) ; Hlavačka, Tomáš (advisor)
The subject of this bachelor´s thesis is two-storey family house with basement and garage and with a gable roof where the second floor is attic. The house is designed to be built with the classical construction technology and the system Porotherm is used in the floors and formwork „Best“ in the basement. The layout of the house is designed for a family of 4 members.
Family house
Kolouch, Ondřej ; Brezovský, Jindřich (referee) ; Hlavačka, Tomáš (advisor)
The object of this work is the preparation of project documentation for the family house. This is a two-storey brick building with partial basement, which is in flat terrain. Roofing over 2.NP is constructed of double-shell roof over the garage and is designed with a flat roof terrace. The building is designed in the system KM Beta SENDWIX M. The proces layout allows a comfortable living for a family 4-5 members.
Family house
Šuba, Pavel ; Brezovský, Jindřich (referee) ; Hlavačka, Tomáš (advisor)
Bachelor's thesis deal with project of cellarless house with garage. The house is situated on a land with plot number 3023/10 on the street U Bažantnice in the administrative area of Mikulov. House is designed as a two-storey with a gable roof. It is based on the footings of plain concrete, walled building is POROTHERM system and the roof is covered with ceramic burnt roofing TONDACH. The house is designed for housing four people.
TOWNHOUSE ON THE WATERFRONT IN PŘEROV
Brezovský, Jindřich ; Šamalík, Zdeněk (referee) ; Ruller, Ivan (advisor)
The thesis „TOWNHOUSE ON THE WATERFRONT IN PŘEROV“ is worked up as an architectural study containing all the essentials with accordance to the valid rules. The object is situated in the town ‘Přerov’, near historical part of city center, which is on the street “Brabansko”, it is standing on corner and closing a block build-up area. The solution of the construction of the object´s bearing system is a monolithic ferroconcrete skeleton. Construction of the circumferential case: the foreside of the central part and parterre from street front is glassed-in, the circumferential walls are bricked and with contact thermal protection, the roof is single-surface and flat and it contains the attica. The object has ground floor and it has six above-ground floors. The first floor has barrierless entry and includes adaptable administrative premises. The second floor up to fourth floor includes small-scale maisonette loft residential premises for young generation. The central part of the object includes circulating area and administrative premises.
Family house
Studený, Tomáš ; Brezovský, Jindřich (referee) ; Hlavačka, Tomáš (advisor)
The goal of bachelor´s thesis is making the plans of family house. The house is situated in the Lipůvka city. There is two floors in the house and there is a flat roof.
Family house
Skalický, Roman ; Brezovský, Jindřich (referee) ; Hlavačka, Tomáš (advisor)
Two-storey family house without basement, with double garage and green roof. Walling system KMB SENDWIX L is used for walls. System KMB MIAKO is used for ceiling construction. Fasades with wooden facing or brick veneer wall are ventilated.
TOWNHOUSE ON THE WATERFRONT IN PŘEROV
Brezovský, Jindřich ; Šamalík, Zdeněk (referee) ; Ruller, Ivan (advisor)
The thesis „TOWNHOUSE ON THE WATERFRONT IN PŘEROV“ is worked up as an architectural study containing all the essentials with accordance to the valid rules. The object is situated in the town ‘Přerov’, near historical part of city center, which is on the street “Brabansko”, it is standing on corner and closing a block build-up area. The solution of the construction of the object´s bearing system is a monolithic ferroconcrete skeleton. Construction of the circumferential case: the foreside of the central part and parterre from street front is glassed-in, the circumferential walls are bricked and with contact thermal protection, the roof is single-surface and flat and it contains the attica. The object has ground floor and it has six above-ground floors. The first floor has barrierless entry and includes adaptable administrative premises. The second floor up to fourth floor includes small-scale maisonette loft residential premises for young generation. The central part of the object includes circulating area and administrative premises.
Conversion of dormitory to hostel and new design of hotel, Tomioka Silk Mill, Japan
Brezovský, Jindřich ; Zemánek, Václav (referee) ; Zemánková, Helena (advisor)
Diploma thesis called “CONVERSION OF DORMITORY TO HOSTEL AND NEW DESIGN OF HOTEL, TOMIOKA SILK MILL JAPAN“ was elaborated according to the regulations in the form of architectural study. The topics of this thesis were two variants of possible conversion of accommodation for workwomen (dormitory). The partial assignment comprised solution to the arrangement of greenery in the atrium of the dormitory, and revitalization of plateau. The building is located in the premise of a former silk mill in the city Tomioka in the Gunma prefecture on the Honshu island in Japan. The conversion of the building for the novel purpose required replenishment of necessary facilities, and some building interventions to assure operation of the hostel. In both variants, partial adjustment of the original building was needed. However, all changes had to maintain proportions and volume of the building not to compromise the original concept of whole premise as well as the skyline of the city. The adjustments of the original building of dormitory consisted of a completion of the entrance portal including a foyer, and a reception with the base of operation. Large glass areas in combination with exposed concrete were used as construction materials. These materials were selected so that the new structures (monolithic ferroconcrete) are clearly distinguishable from original ones (wood). The Internal atrium was designed in the style of modern japan garden with various types of surfaces (vegetation – moss; mineral – gravel and stones). Variant 1 – the new constructions of the two facility buildings. Building A is washroom building, and building B is catering building with toilets. The volumes of individual objects were formed by simple prisms rotated by 30° a 60° against axis of dormitory. These volumes complied with dimensions of the original building. The building A protruded on the edge of the slope, and it was paneled with glass plates. The building B was glassed-in from the south, while the northern side was constructed from exposed concrete in a compact way. The building A was divided to two symmetric parts by a central wall for both structural and functional purposes. At the end of the building, there was an ofuro (swimming pool) providing views of the surrounding mountains. Typological solution of the building B included separate toilets with a mixed washroom, which were located in the northern part of the building. In the southern part, the space for catering was divided to an operational space, and a space for visitors by a dispensing counter. The building A was from reinforced concrete and was founded on the base plate. The central wall represented the main load-bearing structural element that prevents transverse breakage. The central wall was anchored into the ground with piles. The building B was also from reinforced concrete and was based on the strip foundations. Variant 2 – the extension was formed as a simple prism that complied with the rectangular system of the premise and dimensions of the original dormitory building. Employed materials of the new constructions were concrete and glass similarly to the other new extensions. To ensure intimate environment, the glass part of a façade was enclosed by a bamboo fence. This space was also used as a viewable green garden. The building was typologically divided to the parts for women and men. Both parts were equipped with ofuro. The building was monolithic ferroconcrete skeleton based on the footings.
Family house
Studený, Tomáš ; Brezovský, Jindřich (referee) ; Hlavačka, Tomáš (advisor)
The goal of bachelor´s thesis is making the plans of family house. The house is situated in the Lipůvka city. There is two floors in the house and there is a flat roof.

National Repository of Grey Literature : 14 records found   1 - 10next  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.