Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 252 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Strategická analýza společnosti WARHORSE STUDIOS, s.r.o.
Duda, Martin ; Boukal, Petr (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Cílem této bakalářské práce je definovat základní metody, které slouží k tvorbě podnikové strategie, a následně aplikovat zmíněné metody na reálný podnik. Práce je rozdělena na dvě části: teoretickou a praktickou. Teoretická část se zaměřuje na vysvětlení základních pojmů potřebných k pochopení daného tématu a následně na jednotlivé metody a analýzy spojené s externí a interní analýzou podniku: analýzu PESTEL, Porterův model pěti sil, strategickou analýzu vnitřního prostředí firmy a finanční analýzu a SWOT analýzu. Obsahem praktické části je aplikace jednotlivých definovaných metod a analýz s cílem vytvoření strategické analýzy firmy Warhorse Studios, s. r. o. Získané informace z analýzy vnějšího okolí a vnitřního prostředí firmy jsou shrnuty ve SWOT analýze. Z výsledků těchto analýz jsou poté navržena doporučení. Celá práce je shrnuta v závěru.
Finanční analýza společnosti Mileta, a.s.
Vrťátko, Marek ; Sieber, Patrik (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Cílem této bakalářské práce je komplexní zhodnocení finančního zdraví a situace společnosti Mileta, a.s. pomocí vybraných nástrojů a zhodnotit, zda provedené strategické změny v roce 2008 vedly k opětovnému růstu společnosti. Důraz je také kladen na porovnání dosažených výsledků s odvětvím, které reprezentuje 6 vybraných společností. Použité údaje jsou převzaty z účetních závěrek společnosti Mileta, a.s. a jednotlivých firem za období 2010 až 2014. V práci je také představena situace na trhu s textilií, včetně nastínění minulých a současných trendů. V samotném závěru jsou shrnuty dosažené výsledky finanční analýzy a navrhnuty doporučení pro zjištěné případné nedostatky.
Podnikatelský plán
Růžička, Robert ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Špička, Jindřich (oponent)
Cílem diplomové práce je sestavit podnikatelský plán nově vznikající společnosti Reclu s.r.o., která plánuje provozovat italskou restauraci La Bisteccheria v Praze 10. Účelem tohoto plánu je ověření, zda je daný projekt realizovatelný. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části bude čtenář seznámen nejprve s rozdělením a definicí malých a středních podniků a dále s pojmy, které obecně souvisí s podnikatelskou činností. Na závěr této části se autor věnuje detailnímu popisu, účelu, významu a struktuře podnikatelského plánu. Praktická část se zabývá již samotným podnikatelským plánem společnosti Reclu s.r.o. se zahrnutím veškerých náležitostí. Mezi stěžejní body plánu patří popis firmy, klíčových osobností a produktu. Dále je součástí podnikatelského plánu analýza okolí a marketingová, prodejní a personální strategie. Závěr práce obsahuje detailně rozpracovaný finanční plán na prvních pět let podnikání, který je sestaven ve třech variantách možného vývoje: realistické, optimistické a pesimistické.
Podnikatelský plán
Novosadová, Martina ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Boukal, Petr (oponent)
Cílem předkládané diplomové práce je zpracování podnikatelského plánu na založení pohostinského zařízení. Rovněž je cílem práce rozhodnout o reálné uskutečnitelnosti a ekonomické výhodnosti zamýšlené investice. Práce je rozdělena na dva celky, z nichž první je teoreticko-metodologická část, kde jsou popsány základní pojmy spojené s podnikáním, kroky vedoucí k zahájení podnikatelské činnosti a jednotlivé kapitoly podnikatelského plánu. Druhým celkem práce je pak část praktická, ve které jsou teoretické poznatky aplikovány při tvorbě konkrétního podnikatelského plánu. V praktické části jsou použity metody jako PESTEL analýza, Porterova analýza pěti konkurenčních sil, analýza konkurence či analýza zákazníků. Součástí praktické části je finanční plán, který mimo jiné obsahuje analýzu poměrových ukazatelů a metody hodnocení investic. Závěrečná SWOT analýza pak shrnuje poznatky získané z předchozích kapitol podnikatelského plánu.
Strategická analýza firmy Český národní podnik s.r.o.
Vodičková, Lucie ; Špička, Jindřich (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Cílem této diplomové práce je podrobit společnost Český národní podnik s.r.o. strategické analýze. Na základě získaných informací z provedené interní i externí analýzy společnosti bude zhodnocen stav společnosti a dále vydefinována strategická doporučení pro budoucí rozvoj společnosti. Práce se dělí do teoretické a praktické části. V teoretické části je popsán metodický aparát, v praktické následuje využití těchto metod v praxi. Jedná se o analýzu okolí provedenou PESTLE analýzou, Porterovým modelem pěti sil, charakteristikou odvětví a interní analýzu. V rámci ní byly aplikovány metody jako VRIO analýza, analýza hodnototvorného řetězce, finanční analýza a rozbor portfolia. Syntéza je provedena pomocí SWOT analýzy. Závěrečná doporučení se zaměřují na podporu silných stránek společnosti vycházející ze SWOT analýzy a využití perspektivních příležitostí.
Strategická analýza společnosti KAVALIERGLASS, a.s.
Šusta, Martin ; Boukal, Petr (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
V mé bakalářské práci se budu zabývat analýzou strategie podniku KAVALIERGLASS, a.s. V první části se budu věnovat teoretickým poznatkům souvisejícím se strategickou analýzou. V druhé části představím společnost. Dále jsem spolupracoval se společností KAVALIERGLASS, a.s., která mi poskytla potřebné informace, díky kterým jsem mohl analyzovat současný stav postavení společnosti na trhu. Na základě současného stavu postavení společnosti jsem navrhl strategie společnosti.
Podnikatelský plán projektu Bílinská - Vietnam
Nguyen, Tien Dat ; Machek, Ondřej (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Diplomová práce obsahuje 2 hlavní části. V úvodní části jsou popsány cíle projektu a metodika sloužící pro sestavení podnikatelského plánu. Praktická část obsahuje základní informace o podniku. Byla provedena PEST analýza, Porterova analýza pěti sil, marketingový průzkum, SWOT analýza. Práce je zakončena zhodnocením míry splnění očekávaných cílů.
Podnikatelský plán restaurace Sushi Samurai
Štěpánek, Martin ; Špička, Jindřich (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Bakalářská práce obsahuje dvě části, teoreticko-metodologickou a praktickou. Teoreticko- metodologický oddíl je věnován nejprve základním pojmům podnikání, hlavním jeho smyslem je však vysvětlit podstatu tvorby podnikatelského plánu a správný postup při jeho sestavování. Detailně jsou v něm vysvětleny zejména metody využívané pro strategickou analýzu podniku. V praktické části jsou tyto poznatky aplikovány na případ z praxe. Cílem je sestavit podnikatelský plán pro restauraci Sushi Samurai a ověřit, zda je ekonomicky výhodné a proveditelné rozšířit stávající rozvoz o své vlastní restaurační zařízení. Srovnání nám dokázalo, že otevřít restauraci se vyplatí a pokud by odhad realistické poptávky byl správný, tak by doba návratnosti investice byla přibližně 5 měsíců.
Podnikatelský záměr
Urbánek, Petr ; Boukal, Petr (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Cílem této bakalářské práce je vymyšlení podnikatelského záměru a posouzení jeho realizovatelnosti. K porozumění náležitostí a ke kvalitnímu zpracování konkrétního podnikatelského plánu je potřeba nabýt teoretické poznatky, které jsou shrnuty v první části práce. V praktické části je pak popsán návrh založení konkrétní společnosti, zahrnující všechny náležitosti reálného podnikatelského plánu, na téma založení studentské restaurace.
Strategická analýza firmy Krakonoš s.r.o.
Le, Thi Phuong ; Boukal, Petr (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Cílem práce je provedení strategické analýzy firmy Krakonoš, s.r.o.. První část je výklad zvolené metodiky na základě odborné literatury, která je využitá v praktické části. Praktická část obsahuje analýzu makrookolí a mikrookolí. Ve SWOT analýze budou shrnuty všechny zjištěné poznatky. Výsledkem je doporučení do budoucna.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 252 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
1 Krause, Jakub
4 Krause, Jan
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.