|
Očkovací kalendář - historie, současnost a budoucnost
Němcová, Monika ; Dáňová, Jana (vedoucí práce)
Očkování je jeden z možných prostředků k zabránění vzniku a šíření mnoha infekčních onemocnění, a přestože nám to dnes připadá samozřejmé, patří k nejvýznamnějším objevům v historii medicíny. Díky očkování byly celosvětově vymýceny pravé neštovice, v řadě zemí zmizela dětská přenosná obrna. Přesto i dnes umírají ve světě milióny lidí, které by bylo možno zachránit očkováním. Naštěstí právě v České republice mají očkovací programy dlouhou historii, první očkování započalo již v roce 1821 na základě císařského dokumentu, a to očkování proti pravým neštovicím. V roce 1960 jsme se stali jednou z prvních zemí světa, kde došlo k eliminaci dětské přenosné obrny. Proto jako bakalářská práce bylo zvoleno téma Očkovací kalendář - historie, přítomnost a budoucnost. Práce je rozdělena do několika kapitol, shrnutí týkající se imunity, imunitního systému, typů očkovacích látek a jednotlivých očkování, která jsou zařazena do pravidelného očkování. Jednotlivá onemocnění nejsou řazena podle abecedy, ale podle data, kdy byla zařazena do očkovacího kalendáře. U každé nemoci je stručně popsána charakteristika, klinický obraz, výskyt, historie onemocnění a možnosti očkování. Dále jsou v práci uvedeny odlišnosti od ostatních evropských zemí a ve světě a v závěrečné kapitole obecné části jsou uvedeny poznatky o vývoji nových...
|
|
Kvalita drobného ovoce v průběhu skladování
Němcová, Monika
Bakalářská práce "Kvalita drobného ovoce v průběhu skladování" se zabývá popisem jednotlivých druhů drobného ovoce, látkovým složením, technologickými parametry, možnostmi sklizně a výskytem chorob a škůdců. Část bakalářské práce byla věnována možnostem uskladnění drobného ovoce, byly popsány skladovací technologie se zaměřením na řízenou atmosféru, dynamicky řízenou atmosféru a ULO. V praktické části byly sledovány dvě odrůdy rybízu (Trent a Detvan) během skladování. Byly hodnoceny rozdíly mezi plody rybízu ošetřenými ozonem a neošetřenými, byl hodnocen zdravotní stav a kontrola úbytku hmotnosti. Laboratorně byl stanoven obsah rozpustné sušiny a obsah veškerých kyselin.
|
|
Návrh marketingového mixu společnosti
Němcová, Monika ; Prudil, Tomáš (oponent) ; Novák, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na marketingový mix společnosti ZEMAN Váhy s.r.o. V teoretické části jsou popsány definice marketingu, rozebrán marketingový mix a marketingové analýzy. Analytická část obsahuje rozbor marketingového mixu vybrané společnosti a marketingové analýzy. Návrhová část obsahuje návrhy na zlepšení.
|
|
Návrh marketingové strategie společnosti
Němcová, Monika ; Březa, Marek (oponent) ; Novák, Petr (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá marketingovou strategií společnosti Hračkomat.cz. Práce obsahuje analýzu současné situace společnosti. Na základě provedených marketingových analýz a marketingového výzkumu jsou vypracovány návrhy a doporučení, které přispějí ke zlepšení finanční situace podniku.
|
|
Vývoj spotřebitelských preferencí na trhu vajec v ČR
Němcová, Monika
Bakalářská práce se zabývá tím, jaké má spotřebitel preference na trhu vajec. Úvodem pojednává o agrárním trhu, specificích poptávky a také vybrané komoditě, tedy vejci. Vejce jsou velmi důležitou potravinou ve výživě, a tak jsou součástí jídelníčku většiny lidí. Cílem práce je zjistit, jaké informace spotřebitele zajímají při nákupu vajec. Tyto informace jsou získány pomocí dotazníkového šetření a jsou zaměřeny na základní charakteristiky, jako jsou cena, barva skořápky, nebo zda jsou informace uváděné na obalu pro spotřebitele dostačující, případně, které další informace by dále uvítali.
|