Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Sledování účinnosti technologie úpravny vody Hosov na kvalitu pitné vody
Gloc, Tomáš ; Látal,, Milan (oponent) ; Biela, Renata (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá sledováním účinnosti technologie úpravny vody Hosov na kvalitu pitné vody, kde byla provedena analýza obdržených dat s následným výpočtem účinnosti pro technologickou linku ÚV Hosov v zájmových obdobích. Teoretická část je zpracována formou rešerše ohledně potřebných znalostí a souvislostí (zdroje, legislativní limity, technologické procesy úpravy) v kontrastu s úpravou vody. V praktické části byly zvoleny dvě zájmové období. První ucelené časové období od začátku roku 2020 do konce roku 2022 a druhé časové období, kde byly zvoleny roky 2012, 2019 a 2022 skrz delší časový interval. Pro daná zájmová období bylo sledováno 6 ukazatelů (barva, zákal, dusitany, CHSKMn, železo a mangan). Sledování koncentrace ukazatelů v surové vodě ve zvolených obdobích umožnilo posouzení změny kvality zdrojů v průběhu let. Koncentrace ukazatelů v surové vodě a poté již v upravené vodě sloužily pro výpočet a vyhodnocení celkové účinnosti technologické linky ÚV Hosov.
Výuková opora pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami oboru Kuchařské práce tematického celku Polévky
Škuthanová, Petra ; Hanková, Zdeňka (vedoucí práce) ; Thorovská, Alena (oponent)
Cílem mé práce je návrh upraveného výukového postupu pro praktické vyučování oboru Kuchařské práce, tematického celku "Polévky", pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Návrh byl ověřen, praktická část zahrnuje zkušenosti s konkrétní skupinou žáků a doporučení do praxe. Teoretická část práce krátce představí E obor - Kuchařské práce pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami a charakterizuje vzdělávání žáků s poruchami učení. Práce popisuje inkluzívní vzdělávání žáků, didaktiku, postupy a metody výuky, které vedou k podpoře vzdělávání v těchto oborech. Cílem práce je tvorba výukového materiálu v rámci praktického vyučování, pro žáky s LMP, ADHD a výchovnými problémy tak, aby s individuálním přístupem, formami a metodami výuky, žáci dosáhli co nevyšších studijních úspěchů. Práce také nabízí zjištění, které metody a formy práce s dětmi s postižením nejefektivněji napomáhají získání profesionální úrovně, která žákům přispěje k uplatnění na trhu práce.
Třískové obrábění se zaměřením na speciální technologie při soustružení
VONDRÁŠEK, Michal
Práce pojednává o problematice obrábění se zaměřením na soustružení. Úvodní část práce je teoretická, vymezuje základní pojmy obrábění. Je zaměřena především na třískové obrábění v širších souvislostech v návaznostech na hospodárnost obrábění. Praktická část práce se věnuje zejména nástrojům pro soustružení, materiálům, z nichž jsou nástroje vyrobeny a vhodnosti jejich použití pro jednotlivé soustružnické operace a druhy obráběných materiálů. Jádro práce tvoří detailní rozbor vybraných soustružnických operací spojených často v praxi s komplikacemi. V této části práce je uveden podrobný rozbor příčin vznikajících problémů a navržena některá řešení vycházející z praktických zkušeností. Celý text je didakticky pojatý, aby byl dobře využitelný ve výuce.
Technologické procesy používané při výrobě trvanlivých masných výrobků
BORKOVCOVÁ, Alena
Bakalářská práce se zabývá zpracováním literární rešerše na téma - Technologické procesy používané při výrobě trvanlivých masných výrobků. Technologické postupy trvanlivých masných výrobků se skládají z 5 základních operací: výběr a ošetření suroviny, mělnění a míchání, plnění, zrání, balení. Tyto operace na sebe plynule navazují a jsou velmi důležité. Během procesu výroby působí na výrobek celá řada vlivů. Je to především vstupní surovina, která ovlivňuje nejen proces zpracování, ale i jakost finálního výrobku. Kromě toho, že zpracovatel potřebuje k výrobě kvalitních trvanlivých masných výrobků jakostní suroviny, potřebuje také dobré strojní vybavení, dostatek znalostí a zkušeností. Již při procesu mělnění a míchání je důležitá správná teplota. Při nedodržení by došlo k znehodnocení suroviny. Aditiva zase pomáhají pro dosažení údržnosti, podílí se na vytvoření struktury masných výrobků, zajišťují vybarvení, vzhled, zvýrazňují chuť a mají účinky konzervační. Důležité jsou rovněž vhodné technologické obaly, ve kterých se výrobky tepelně opracovávají, chladí, udí, suší, zrají a zároveň chrání při přepravě a další manipulaci s nimi. Je samozřejmé, že v průběhu celé výroby trvanlivých masných výrobků se musí dodržovat hygienické normy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.