Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 8 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Projevy zhutnění půdy a možnosti nápravy
Boturová, Kateřina
Práce se zabývá obecnou problematikou fyzikálních vlastností půd, jejich složením a strukturou. Jako základ poslouží obecné popisy rozdílných příčin a rozdílných projevů zhutnění orné půdy a s tím spojená rizika. Následně práce rozpracovává možnosti nápravy takto znehodnocené půdy. Experimentální část charakterizuje odebrané neporušené půdní vzorky a určuje hodnotu jejich zhutnění. Hodnota zhutnění byla posuzována v oblasti měrné objemové hmotnosti a pórovitost. Ke statistickému vyhodnocení naměřených výsledku zhutnění odebraných vzorků byl využit Studentův t-test. Výsledky předložené práce potvrdily předpoklady, že především půdní život, fyzikální struktura půdy a obsah půdní vody a půdního vzduchu významně ovlivňují zhutnění půdy. Proto za nejvhodnější možnost nápravy zhutnělé půdy lze považovat biologickou cestu v podobě vysázení melioračních meziplodin na neobhospodařovaném pozemku po dobu nejméně pěti let.
Technické a ekonomické aspekty sklizně stébelnatých materiálů
Augustin, Jan
Diplomová práce Technické a ekonomické aspekty sklizně stébelnatých materiálů se zaměřuje na porovnání technologií sklizně a jejich ekonomické zhodnocení. Teoretická část charakterizuje způsoby sklizně stébelnatých materiálů a strojní vybavení potřebné pro sklizeň. Polní měření konkrétně porovnává strojní linky na válcovité a hranolovité balíky a následně jsou porovnány jak technické, tak i ekonomické rozdíly mezi jednotlivými technologiemi lisování balíků. Výchozí hodnoty ovlivňující výsledek mezi sklizní válcovitých a hranolovitých balíků je měrná hmotnost a tvar balíků.
Vliv agrotechniky na fyzikální a hydraulické vlastnosti půdy
Vláčilíková, Michaela ; Doležal, Petr (oponent) ; Kameníčková, Ivana (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá vlivem agrotechniky na fyzikální a hydraulické vlastnosti půdy. V úvodu práce byla zpracována literární rešerše k uvedené problematice, v závěrečné části bylo provedeno vyhodnocení fyzikálních a hydraulických vlastností půdy, které se používají jako ukazatelé kvality půdy. Experimentální výzkum probíhal v roce 2017 v blízkosti obce Bohaté Málkovice, půda na jedné ploše byla zpracovaná minimalizační technologií a na druhé parcele (s mírnou erozí) bylo použito přímé setí do půdy. Pěstovanou plodinou byla slunečnice.
Sledování vybraných parametrů hroznového vína před expedicí
Trávníčková, Jiřina ; Pořízka, Jaromír (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Předložená bakalářská práce je zaměřena na laboratorní sledování a stanovování vybraných parametrů vína, kam řadíme měrnou hmotnost vína, obsah alkoholu, obsah redukujících cukrů, titrovatelných kyselin, těkavých kyselin a extraktu, obsah oxidu siřičitého a bílkovinnou a krystalickou stabilitu vína. Teoretická část práce se zabývá technologií výroby vína od vstupních surovin po lahvování vyzrálého vína. Cílem experimentální části je popis analytických stanovení parametrů a celkový rozbor vzorku vína podle nařízení EEC č. 2676/90, kterým se určují metody Společenství po rozbor vín.
Vliv agrotechniky na fyzikální a hydraulické vlastnosti půdy
Vláčilíková, Michaela ; Doležal, Petr (oponent) ; Kameníčková, Ivana (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá vlivem agrotechniky na fyzikální a hydraulické vlastnosti půdy. V úvodu práce byla zpracována literární rešerše k uvedené problematice, v závěrečné části bylo provedeno vyhodnocení fyzikálních a hydraulických vlastností půdy, které se používají jako ukazatelé kvality půdy. Experimentální výzkum probíhal v roce 2017 v blízkosti obce Bohaté Málkovice, půda na jedné ploše byla zpracovaná minimalizační technologií a na druhé parcele (s mírnou erozí) bylo použito přímé setí do půdy. Pěstovanou plodinou byla slunečnice.
Sledování vybraných parametrů hroznového vína před expedicí
Trávníčková, Jiřina ; Pořízka, Jaromír (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Předložená bakalářská práce je zaměřena na laboratorní sledování a stanovování vybraných parametrů vína, kam řadíme měrnou hmotnost vína, obsah alkoholu, obsah redukujících cukrů, titrovatelných kyselin, těkavých kyselin a extraktu, obsah oxidu siřičitého a bílkovinnou a krystalickou stabilitu vína. Teoretická část práce se zabývá technologií výroby vína od vstupních surovin po lahvování vyzrálého vína. Cílem experimentální části je popis analytických stanovení parametrů a celkový rozbor vzorku vína podle nařízení EEC č. 2676/90, kterým se určují metody Společenství po rozbor vín.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.