Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 35 záznamů.  předchozí8 - 17dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Mezisektorová spolupráce v oblasti CSR: případová studie Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj
Tomanová, Karolína ; Legnerová, Kateřina (vedoucí práce) ; Muhič Dizdarevič, Selma (oponent)
Předkládaná diplomová práce se zabývá mezisektorovou spoluprací v oblasti společenské odpovědnosti korporací (CSR). Toto téma zkoumá na případové studii Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj a potravinových řetězců, které s ní navázaly spolupráci. Empirický výzkum proběhl formou počátečního terénního výzkumu, rozhovorů a analýzy webových stránek a dalších dostupných dokumentů. Cílem práce je seznámit s málo prozkoumanou problematikou potravinových bank a CSR, které si kolem nich potravinové řetězce vytváří. Zabývá se typy spolupráce vyskytujícími se v tomto vztahu a jejich dynamikou. Dále zkoumá motivace řetězců ke spolupráci a hodnocení vzájemné spolupráce jak z jejich strany, tak také ze strany potravinové banky jakožto zástupce neziskového sektoru. Práce může sloužit jako inspirace k dalšímu zkoumání tématu potravinových bank či mezisektorové spolupráce, která zapojuje hlediska subjektů z obou spolupracujících sektorů, což je skutečnost, která bývá ve výzkumu mnohdy opomíjena. Klíčová slova: Mezisektorová spolupráce, společenská odpovědnost firem, potravinová banka, plýtvání potravinami, nezisková organizace.
Marketingové odporučenia pre riešenie plytvania potravinami v Juhomoravskom kraji
Hamajová, Lenka
Cílem této práce je navržení doporučení pro tvorbu komunikační strategie pro instituce působící v oblasti prevence plýtvání potravinami. Komunikační strategie by měla sloužit ke zviditelnění problému vyhazování potravin a aktivit zainteresovaných institucí mezi lidmi, což by mělo mít za následek snížení plýtvání. Výsledky práce vycházejí z analýz dotazníkového šetření (n = 406) a hloubkových rozhovorů (n = 41). Na základě dosažených výsledků byly stanoveny doporučení pro Potravinovou banku pro Brno a Jihomoravský kraj a jiné instituce působící v oblasti prevence plýtvání potravinami.
Významné aspekty plýtvání potravin v domácnostech
Pelánová, Aneta
Bakalářská práce se zabývá tématem plýtvání potravinami na úrovni domácností v Novém Městě na Moravě. Cílem práce bylo vymezit významné aspekty plýtvání potravin v domácnostech a identifikovat možnosti zlepšení hospodaření domácností s potravinami. K dosažení cíle bylo využito kvantitativního výzkumu prostřednictvím dotazníkového šetření. Na základě výsledků vlastního šetření a sekundárních informací z realizovaných výzkumů obdobného zaměření byla odvozena doporučení pro snížení plýtvání potravinami.
Identifikace potenciálních oblastí vzniku ztrát a odpadu ve vybraném potravinářském oboru
Varholík, Patrik
Cílem bakalářské práce je identifikovat potenciální oblasti vzniku potravinového odpadu a ztrát ve skupině výroby mlýnských a škrobárenských výrobků – CZ-NACE 10.6. V první části jsou identifikované zavedené pojmy spojené s potravinářským průmyslem (plýtvání potravinami, potraviny, potravinová ztráta a odpad a potravinový řetězec). Dále je v této části práce věnovaná pozornost podnikovým procesům a procesnímu řízení. Druhá část bakalářské práce mapuje zpracovatelský průmysl, potravinářskou výrobu a výrobu mlýnských a škrobárenských výrobků na základě sekundárních dat. Dále jsou mapované procesy ve dvou mlýnech a jedné škrobárně. Na základě primárních dat jsou popsané procesy probíhající v podnicích a ztráty/odpady, které při nich vznikají. Odpady a ztráty jsou zužitkované a vznikají z nich vedlejší produkty. Díky technologické vyspělosti podnikových procesů k plýtvání potravin nedochází, a když ano, tak jen při náhodných událostí.
Zhodnocení připravenosti zainteresovaných subjektů na povinnosti vyplývající z novely zákona o potravinách a tabákových výrobcích
Skoupá, Dominika
Skoupá, D. Zhodnocení připravenosti zainteresovaných subjektů na povinnosti vyplývající z novely zákona o potravinách a tabákových výrobcích. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2018. Práce se zabývá zhodnocením připravenosti zainteresovaných subjektů (prodejců a neziskových organizací) na povinnosti vyplývající z nového zákona č. 180/2016 Sb., kterým se mění zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích. Cílem diplomové práce je zhodnotit připravenost těchto subjektů na legisla-tivní změnu ukládající provozovnám s prodejní plochou nad 400 m2 povinnost darovat bezzávadné potraviny neziskovým organizacím. Na základě analýzy sekundárních dat a primárních dat získaných od zástupců zainteresovaných subjektů jsou identifikovány požadavky vztahující se k povinnostem jednotlivých subjektů. Jejich připravenost je zhodnocena podle zjištěných požadavků a jejich dostatečného naplnění. Na základě zhodnocení získaných dat lze konstatovat, že prodejci jsou na povinnosti vyplývající ze zákona zcela připraveni a neziskové organizace pouze částečně. Diplomová práce dále obsahuje návrhy na zabezpečení povinností vznikající subjektům v souvislosti s legislativní změnou.
Fenomén plýtvání potravin se zaměřením na restaurační zařízení
Růžková, Veronika
Růžková, V. Fenomén plýtvání potravinami se zaměřením na restaurační zařízení. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2018. Diplomová práce se zabývá analýzou plýtvání potravinami napříč dodavatelsko-odběratelským řetězcem, blíže se pak zaměřuje na plýtvání potravinami v českých restauračních zařízeních. Cílem práce je deskripce procesu plýtvání potravinami. V této práci budou také identifikovány příčiny vzniku plýtvání potravinami a navržena opatření k jeho snížení.
Plýtvání potravinami na úrovni maloobchodu
Martišková, Lenka
Diplomová práce se zabývá problematikou plýtvání potravinami, konkrétně se zaměřením na úroveň maloobchodu. Cílem práce je vymezit problémové oblasti, ve kterých dochází k plýtvání potravinami. Aby bylo možné vymezit problémové oblasti v maloobchodě, je důležité popsat celý potravinový dodavatelský řetězec, který popisuje vazby mezi maloobchodníky a subjekty, které zabezpečují zásobovací činnost. Vlastní práce se bude skládat ze sběru a analýzy sekundárních a primárních dat. Pokud v České republice zatím neexistují studie, ze kterých by bylo možné získat relevantní metodiku či kvantifikovatelné údaje, sekundární data se budou skládat ze zahraničních studií. Primární data budou získaná od menších maloobchodníků prostřednictvím rozhovoru s manažery maloobchodních provozoven a vybranými zástupci ze zásobovací činnosti. Díky rozhovorům a jejich analýze budou identifikované kategorie potravin, u kterých dochází k potravinovým ztrátám a zároveň i místa, kde k těmto ztrátám dochází.
Správanie slovenských a holandských spotrebiteľov v oblasti plytvania potravinami
Bečárová, Kristína
Chování slovenských a holandských spotřebitelů v oblasti plýtvání potravinami. Diplomová práce, Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019. Diplomová práce se zabývá spotřebitelským chováním slovenských a holandských spotřebitelů v oblasti plýtvání potravinami. Práce porovnává různé rutiny a akce spojené s jídlem mezi slovenskými a holandskými spotřebiteli. Zaměřuje se na jejich chování před, během a po nákupu jídla s cílem identifikovat faktory, které způsobují plýtvání potravinami. V diplomové práci byly použity techniky marketingového výzkumu, a to dotazníkové šetření a shluková analýza. Výstupem práce je lepší pochopení rozdílů ve vnímání spotřebitelského chování ve dvou odlišných evropských zemích.
Marketingová doporučení pro řešení plýtvání potravinami v domácnostech
Němcová, Anežka
Předložená bakalářská práce je zaměřena na nákupní chování a plýtvání potravinami v domácnostech. V práci jsou navržena marketingová doporučení pro předcházení a omezování plýtvání potravinami v domácnostech na základě provedeného šetření. Sběr dat proběhl formou polostrukturovaných hloubkových rozhovorů se zástupci 46 domácností Jihomoravského kraje. Na základě navržených doporučení byl vytvořen propagační předmět ve formě vytrhávacího bločku pro přípravu nákupních seznamů.
Identifikace příčin vzniku odpadu v prodejnách potravin
Opavská, Ilona
Tato práce se zaměřuje na nejčastější příčiny, které způsobují vznik potravinového odpadu v prodejně potravin. Zhodnocuje, kterých a kolik potravin je vyhazováno nejvíce během jednoho roku. Poskytuje také data o ceně a hmotnosti za nakoupené potraviny v roce 2017. Následně jsou z toho zjištěny finanční ztráty prodejny. Praktická část vyhodnocuje výsledky na základě sesbíraných dat z prodejny. Data byla shromážděna za celý rok 2017. Uzávěrka byla provedena vždy poslední den v měsíci. Výsledkem vyhodnocení nejčastější příčiny vzniku potravinového odpadu u mléčných výrobků a suchého skladu je prošlé datum spotřeby. Oddělení ovoce a zeleniny jednoznačně zaujímá první místo v hmotnosti vyhozených potravin. Hlavní příčinou jsou plesnivé nebo shnilé kusy. V měsíci říjnu bylo vyhozeno potravin nejvíce, naproti tomu v měsíci březnu nejméně. Finanční ztráty se během jednotlivých měsíců pohybovaly v souvislosti s množstvím vyhozených potravin. Ovšem nejpodstatněji finanční ztráty ovlivnily ceny vyhozených potravin v daném měsíci. Dle celkového vyhodnocení jsou finanční a hmotnostní ztráty "minimální", ve srovnání s celkovou cenou a hmotností za nakoupené zboží.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 35 záznamů.   předchozí8 - 17dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.