Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Identifikace potenciálních oblastí vzniku ztrát a odpadu ve vybraném potravinářském oboru
Varholík, Patrik
Cílem bakalářské práce je identifikovat potenciální oblasti vzniku potravinového odpadu a ztrát ve skupině výroby mlýnských a škrobárenských výrobků – CZ-NACE 10.6. V první části jsou identifikované zavedené pojmy spojené s potravinářským průmyslem (plýtvání potravinami, potraviny, potravinová ztráta a odpad a potravinový řetězec). Dále je v této části práce věnovaná pozornost podnikovým procesům a procesnímu řízení. Druhá část bakalářské práce mapuje zpracovatelský průmysl, potravinářskou výrobu a výrobu mlýnských a škrobárenských výrobků na základě sekundárních dat. Dále jsou mapované procesy ve dvou mlýnech a jedné škrobárně. Na základě primárních dat jsou popsané procesy probíhající v podnicích a ztráty/odpady, které při nich vznikají. Odpady a ztráty jsou zužitkované a vznikají z nich vedlejší produkty. Díky technologické vyspělosti podnikových procesů k plýtvání potravin nedochází, a když ano, tak jen při náhodných událostí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.