Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 13 záznamů.  předchozí11 - 13  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Příprava kvazikrystalů Al-Cu-Fe mechanickým legováním a SPS
Novák, P. ; Kubatík, Tomáš František ; Hendrych, R. ; Voděrová, M. ; Vojtěch, D.
Tato práce se zabývá přípravou jemnozrnného materiálu na bázi kvazikrystalické fáze Al-Fe-Cu technologií práškové metalurgie využívající mechanického legování a kompaktizace metodou „Spark Plasma Sintering“. Byla popsána závislost mikrostruktury a fázového složení prášků v závislosti na podmínkách mechanického legování. Byla studována stabilita kvazikrystalické fáze při různých teplotách a dobách kompaktizace.
Microstructure, tensile properties and fatigue behaviour of bulk nanoquasicrystalline Al alloy Al93Fe3Cr2Ti2
Chlupová, Alice ; Chlup, Zdeněk ; Kruml, Tomáš ; Kuběna, Ivo ; Roupcová, Pavla
The characterization of mechanical properties (i.e. stress-strain characteristics measured in tensile and fatigue tests) together with description of the microstructure of bulk nanocrystalline Al alloy is reported. Aluminium based material used in this work was prepared by hot extrusion of gas atomised powder of chemical composition Al93Fe3Cr2Ti2 which contains nanosized quasicrystalline phase. Changes in fracture mechanisms both at fatigue testing performed at room temperature and at tensile tests performed at different test temperatures were investigated. The quality of powder compaction after extrusion was proved as sufficient. Strong texture in longitudinal direction resulting from production route was detected. Presence of icosahedral phase in material was confirmed by TEM and XRD techniques. Fractographical analysis of fracture surface was performed and results were used for description of fracture mechanisms.
Modelování EBSD obrazců kvazikrystalů
Buršík, Jiří
Modelování EBSD obrazců kvazikrystalů.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 13 záznamů.   předchozí11 - 13  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.