Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 152 záznamů.  začátekpředchozí113 - 122dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Osa růstový hormon IGF - I, její regulace metabolické ovlivnění a funkce. Změny plastmatických koncentrací ghrelinu u vybraných patologických stavů
Jarkovská, Zuzana ; Marek, Josef (vedoucí práce) ; Hainer, Vojtěch (oponent) ; Mareš, Jan (oponent)
Ghrelin je proteohoimon s výrazným stimulačním účinkem Jia sekreci GH. Patří do skupiny GHSJe prvním izolovaným endogenním ligandem receptom pro GHS. Ačkoliv byly první látky z této skupiny syntetizovány již v roce 1977, izolace receptom i samotného ghrelimi je záležitostí posledního desetiletí. V naši studii jsme se zabývali zkoumáním fyziologické role endogenního ghrelinu u vybraných patologických stavů a studiem vztahů mezi koncentracemi celkového a aktivního gltrelinu a parametry osy GH/IGF-L Naše studie je první studií, jež se zabývala stanovením koncentrací nejen celkového, ale i aktivního gltrelinu u vybraných skupin nemocných. Předpokládali jsme, že sekrece ghrelinu je modulována sekrečním stavem GH. U nemocných sakromegalií jsme očekávali snížené plasmatické koncentrace ghrelinu (hypotéza 1) a u nemocných s GHD jsme předpokládali jejich zvýšení (hypotéza 2) jakožto výsledek uplatněni negativní zpětné vazby při změnách sekrece růstového hormonu. Naše pozorování však tyto hypotézy nepotvrdilo. Koncentrace celkového i aktivního ghrelinu se u těchto nemocných nelišily v porovnání se zdravými subjekty. V případě těchto chorobných stavů nepředpokládáme významnější roli ghrelinu v ovlivněni sekrece GH ani existenci negativní zpětné vazby mezi těmito pňsobky. Syntéza ghrelinu byla nalezena též v tkáni...
Podnikatelský plán - lezecké centrum
Knot, Martin ; Habrmanová, Blanka (vedoucí práce) ; Mareš, Jan (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá sestavením podnikatelského plánu, který se týká vybudování lezeckého centra ve Vrchlabí. Cílem práce je na základě sestaveného plánu zhodnotit realizovatelnost tohoto projektu. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První, teoretická část, se zabývá rozdílem mezi podnikatelem a zaměstnaneckým poměrem, důvody k podnikání, ale především důvody k sestavení podnikatelského plánu a jeho strukturou. V praktické části je již sestaven samotný podnikatelský plán, ve kterém je detailně popsán celý projekt, aktivity nutné k jeho úspěšné realizaci, jeho finanční stránka a další. Největší důraz je kladen na analýzu potenciálních zákazníků, jako klíčový faktor úspěšnosti celého projektu. V závěru je pak vyhodnoceno, zda by měl projekt v daných podmínkách šanci na úspěch, či nikoliv.
Podnikatelský plán - Využití atraktivity kontaktu s farmářskými zvířaty jako zdroje udržitelného byznisu v turismu
Kružliak, Ľubomír ; Lukeš, Martin (vedoucí práce) ; Mareš, Jan (oponent)
Cílem této práce je vytvořit udržitelný a realistický business plán na rozvoj turistiky zaměřené na kontakt lidí s farmářskými zvířaty. V práci je zhodnocen stav turismu a agroturismu na Slovensku a v regionu Liptova, v práci je dále proveden sekundární výzkum agroturistických zařízení. Práce postupně popisuje výběr cílových skupin, primární výzkum a jeho vyhodnoceni, analýzu umístění a potenciálních strategických partnerů a dále provozní aspekty, marketing a financování. Z analýzy sebraných dat vyplývá, ze agroturistické zařízení s farmářskými zvířaty je funkční turistická atrakce s podnikatelskou hodnotou. Rizika a potenciální alternativy jsou také analyzovány za účelem vytvoření kompletního a realizovatelného business plánu.
Copycats among internet-based companies: Success via imitation
Niklyaev, Ilya ; Lukeš, Martin (vedoucí práce) ; Mareš, Jan (oponent)
This study is dedicated to providing readers with a holistic overview of the phenomenon of the imitation among internet based companies. Four research questions have been posed and answered through qualitative primary and secondary researches. As a result of this study major success factors that allowed a Berlin - based company Rocket Internet SE to imitate ideas and business models of others have been identified, numerous recommendations have been provided to future copycat companies as well as to companies that face the pressure from such copycats in their day-to-day activities. As an outcome, more transparency has been provided about the processes of imitation in the business environment in order to allow various players to compete more effectively, structure their operations in more efficient way and avoid costly mistakes.
Innovations in the Banking sector
Khachukaeva, Bella ; Špaček, Miroslav (vedoucí práce) ; Mareš, Jan (oponent)
Cílem práce je navrhnout zlepšení ve vybraném bankovním procesu. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se věnuje tradičnímu a bankovnímu přístupům k inovacím. Definice inovací, klasifikace, zdroje, modely inovačního procesu, překážky inovací jsou představovány v teoretické části. Praktická část se zabývá analýzou procesu a vytvořením návrhu inovačního modelu procesu.
Podnikatelský plán
Bláhová, Karolína ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Mareš, Jan (oponent)
Diplomová práce se zabývá vypracováním podnikatelského plánu na výrobu čerstvých dětských příkrmů. Práce se skládá ze tří částí. Účelem teoretické části je seznámení čtenáře s prostředím malých a středních podniků a následně s popisem správného sestavení podnikatelského plánu. Součástí teoretické části jsou také doporučení o vhodné struktuře a postupech. Metodologická část se zabývá správným provedením marketingového výzkumu trhu, značná pozornost je věnována především metodě dotazování. Obsahem praktické části je vypracování samotného podnikatelského plánu. Cílem této diplomové práce je vyhodnotit realizovatelnost projektu a jeho schopnost prosperovat na současném trhu.
FITkit jako programátor mikrokontrolerů
Mareš, Jan ; Strnadel, Josef (oponent) ; Vašíček, Zdeněk (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá možností využití FITkitu jako programátoru mikrokontrolérů Microchip PIC a Atmel AVR. Rozvádí možnosti programování mikrokontrolérů a postupy, které je třeba při programování dodržet. V další části popisuje praktickou implementaci programu pro FPGA, který je schopen tyto mikrokontroléry programovat a také implementaci příslušné ovládací aplikace pro PC. Nakonec práce zhodnocuje výsledky s ohledem na rychlost programování.
Business Plan of the Trilobit hotel
Latash, Alena ; Habrmanová, Blanka (vedoucí práce) ; Mareš, Jan (oponent)
Cílem práce je předložit obchodní plán pro nový Trilobit hotelu, provést analýzu svých marketingových aktivit a určit strategie rozvoje na podporu služeb hotelu. SWOT analýza byla použita a ukázala, že hotel má větší sílu než slabin; Také existuje mnoho příležitostí pro rozvoj. Konkurenční analýza je definovála hotel jako nejlepší v této oblasti. Všechny nástroje marketingového mixu byly vysvětleny jasně a podrobně. Implementační plán a finanční výpočty byly umístěny ukázat nákladů, investic a cash flow. Řada rozvojových strategií byla nabídnuta. V případě realizace, která bude hotel přilákat nové zákazníky, rozšířit spektrum služeb a zvýšit konkurenceschopnost a ziskovost.
Business plan of a personal agency focused on IT
Strapatý, Michal ; Habrmanová, Blanka (vedoucí práce) ; Mareš, Jan (oponent)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku vytvoření business plánu pro personální agentúru se specializaci na odvětví informačních technológií. V teoretické části jsou popsané všeobecní zásady tvorby podnikatelského plánu a špecifiká personálních agentúr. V praktické části nasleduje uplatnení těchto poznatků na konkrétním projektu a též analýza, jestli je takýto projekt proveditelný. Praktická část navazuje přímo na teoretickou a aplikuje této poznatky jako například marketingový plán, finanční plán a pod. na konkrétním projektu. V analytické části se nachází analýza mikrookolí a makrookolí.
Franchising jako metoda podnikání v gastronomii: analýza konceptu Potrefená Husa
Drápela, Lukáš ; Lukeš, Martin (vedoucí práce) ; Mareš, Jan (oponent)
Bakalářská práce se zaměřuje na franchising jako jednu z metod podnikání v gastronomii v České republice. Autor se snaží mapovat historii i současný stav této relativně nové a mezi veřejností ne tak známé metody podnikání. Na začátku jsou vypsány stručně hlavní pojmy v oblasti franchisingu, poté jeho stručný vývoj a právní ukotvení v České republice s velkým důrazem na oblast gastronomie. Praktická část má za cíl analyzovat konkrétní franchisový koncept Potrefená husa. Jde o jeden z nejstarších a nejrozšířenějších gastronomických franchisových konceptů mimo oblast fast-foodů. Autor se snaží najít klíčové důvody úspěchu a popsat i jeho slabší stránky. Jako metoda výzkumu je použit kvalitativní výzkum, konkrétně individuální hloubkový rozhovor se zúčastněnými projektu. Práce může sloužit jako zpětná vazba zúčastněným nebo potenciální materiál při rozhodování o vstupu do projektu pro nové franchisanty.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 152 záznamů.   začátekpředchozí113 - 122dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.