Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 219 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
MORAVSKÉ VINAŘSKÉ CENTRUM
Kršková, Nikola ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je návrh vinařství s vinotékou, salonem vín a degustačními prostory. Dále čtyřhvězdičkový hotel pro šedesát osob s restaurací, malým wellness centrem, a to vše samozřejmě s dostatečným technickým zázemím. Tento nově navržený objekt je osazen v extravilánu města Mikulov mezi přírodními rezervacemi Turold a Růžový vrch. Právě Růžový vrch se stal inspirací pro tento návrh. Navrhuji zde terasy, jakožto analogii na pěstování vinné révy na terasách, přičemž majitelem zde pěstovaných vinohradů je právě investor. Základní koncept vznikl v závislosti na svažitosti terénu a na orientaci vůči světovým stranám. Dále jsem se snažila maximálně využít hodnotných výhledů a potlačit výhled na technickou zónu, jež se nachází jihozápadně od dané parcely. Důležitým výrazovým prvkem mého návrhu je předsazený fasádní systém z keramických “jeklů”, jež primárně slouží jako slunolam.
VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV
Ondrová, Klára ; Ing. arch. Petra Žalmanová, Ph.D (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Tématem diplomové práce je multifunkční stavba hotelu, v nezastavěném území malebných mikulovských vinic. Expandující vinařství Nikolsburg plánuje stavbu hotelu s krásným výhledem na historické město Mikulov a Pálavské vrchy. Hotel by měl zahrnovat ubytování pro alespoň 30 hostů ve ****pokojích, restauraci, wellness a především prostory pro skladování vína. Víno bude v objektu zrát a dále se distribuovat. Návštěvníci jej zde mohou degustovat i nakupovat. Architektonický koncept ještě rozšiřuje multifunkčnost zadání. Společné prostory by se měly přizpůsobovat situacím a problému jednorázové vytíženosti stavby především v sezóně a o víkendech. Návrh pracuje s výhledy do krajiny a vytváří, jak vnitřní, tak venkovní prostory pro jejich pozorování.
SPORTOVNĚ-REKREAČNÍ RESORT KRÁLÍKY
Valík, Jaroslav ; Maar, Radek (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Tématem zadání diplomové práce bylo zpracování architektonické studie vybraného objektu z předdiplomního projektu urbanistického řešení Sportovně – rekreačního resortu Králíky v okrese Ústí nad Orlicí. Urbanisticko-architektonická studie vymezila pozemky vhodné k umístění horského hotelu, které se nachází v těsné blízkosti stávající městské zástavby jižně od města a v jihozápadní části vymezené lokality pro realizaci sportovně-rekreačního resortu Králíky. Záměrem města je vybudovat na vlastním pozemku nový hotelový komplex k poskytnutí maximálních servisních služeb vznikajícího resortu. Ski hotel je navržen jako jeden stavební objekt s příslušenstvím. Dále jsou součástí stavby vedlejší objekty jako zpevněné plochy a komunikace, přípojky inženýrských sítí apod. Ski hotel je navržen v energeticky pasivním standardu, bude splňovat nároky na vysokou kvalitu vnitřního prostředí a bude minimalizovat spotřeby energií na svůj provoz. Prioritou návrhu je zdravé vnitřní prostředí a šetrnost k životnímu prostředí. Cílem bylo vytvoření stavby, která respektuje okolní zástavbu a svým hmotovým řešením nevyčnívá do okolí.
CENTRUM VINAŘSTVÍ NĚMČIČKY
Ondrová, Klára ; Velička, Jaroslav (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Kalousek, Lubor (vedoucí práce)
Zadáním bakalářské práce byla novostavba vinařského centra pro oblast Modrých Hor. Navržený objekt by měl svou architektonickou formou, urbanistickým zasazením a konstrukčním řešením respektovat okolní prostředí a zároveň zatraktivnit území. Parcela pro výstavbu je zadaná v blízkosti obce Němčičky u Hustopečí na návrší kopce Nové hory. V současné době zde probíhá obnova vinic, které obklopují řešené území prakticky ze všech stran. Objekt vinařského centra má zahrnovat občerstvení pro turisty, degustační místnost pro ochutnávku vín, kvelbený sklep pro skladování lahví, technické a hygienické zázemí. Výrobní složkou je zde vlastní výroba elektrické energie. A to pomocí obnovitelného větrného zdroje. Součástí návrhu měla být i vyhlídka, pro další zatraktivnění lokality. Samotný objekt vinnou révu nezpracovává, pouze archivuje lahve a funguje jako showroom a zastávka při vinařské cyklostezce. Má jednoduchý obdelníkový půdorys s předsazenou střechou, která tvoří kryté závětří a stínění rozsáhlého prosklení. V přízemí najdeme kavárnu se zázemím, degustační místnost, hygienické zázemí, v suterénu pak kvelbený sklep a technické místnosti. Fasáda objektu je opláštěna dřevěným obkladem ze sibiřského modřínu. Západně od objektu, téměř na vrcholu kopce, je umístěna vyhlídková věž. Věž má válcovitý tvar a měří téměř 14,5 m. Je rovněž opláštěna dřevem stejného typu. Výrobu elektrické energie zde zajišťuje 9 vertikálních větrných turbín, umístěných podél severní hranice objektu na umělém valu.
VINAŘSTVÍ PROKEŠ VELKÉ NĚMČICE
Kunz, Ondřej ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Čupr, Karel (vedoucí práce)
Na základě architektonické studie z druhého ročníku bakalářského studijního programu je zpracovaná následující bakalářská práce, která studii dále rozvádí do dalších navazujících stupňů projektové dokumentace. Tématem práce je novostavba rodinného vinařství v obci Velké Němčice pro Vinařství Kamil Prokeš. Objekt bude obsahovat jak výrobní prostory, tak bydlení vinaře, ubytování pro hosty a vinotéku s přilehlou degustační místností. Stavba je situována na okraj vesnice Velké Němčice, kde se v těsné blízkosti nachází stará hospodářská stavení a zahrady, fotbalové hřiště a jednopodlažní garážové stání. Pozemek je nezastavěný a v současné době se zde nachází pouze náletové dřeviny. Na svažitém pozemku je navržen jeden objekt, který je dělen na několik částí. Výroba vína se nachází v suterénu, který je ze severní strany přístupný z terénu a je tak umožněn přísun hroznů a expedice. Nadzemní podlaží tvoří tři vzájemně propojené hmoty. Střední část, kde se nachází vinotéka a degustační místnost se zázemím, je navržena jako jednopodlažní, prosklená budova s plochou, zelenou střechou. Po obou stranách této budovy se nacházejí dva totožné, dvoupodlažní objekty se sedlovou střechou. V západním objektu se nachází bydlení vinaře a ve východním ubytování pro hosty. Všechny tři hmoty jsou vizuálně propojeny přesahující plochou střechou středového objektu. Vzniká tak jednotná stavba, která je doplněna na severní a jižní straně o pobytové terasy pro hosty i majitele vinařství. Před objektem je navržen vzorový vinohrad, který zjemní celkový pohled na fasádu z pohledového betonu a také jednoznačně poukazuje na to, jakou funkci objekt plní. Konstrukčně je spodní stavba řešena jako monolitický železobetonový blok a nadzemní podlaží je tvořeno dílci z lehčeného betonu, skládanou stropní konstrukcí a krovem sedlové střechy. Středová část má jádro kde se nachází zázemí přilehlých provozů, střešní konstrukce je vynesena pomocí dřevěných sloupů (viz. Příloha D bakalářské práce)
Vinařství Lahofer Dobšice u Znojma
Davčíková, Gabriela ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je řešení novostavby objektu vinařství Lahofer v obci Dobšice u Znojma. Bakalářská práce rozvádí a upřesňuje architektonickou studii, vypracovanou v rámci předmětu AG33 v letním semestru 2. ročníku, do stupně Dokumentace pro stavební povolení a Dokumentace pro provádění stavby. Zadáním práce bylo navrhnout vinařskýdům s hlavní výrobní částí s roční produkcí 750 000 - 1000 000 ks lahví, s administrativní částí včetně prostorů pro brigádníky. Další část zahrnuje restauraci a ubytování pro hosty.a s částí pro veřejnost, která by měla obsahovat jak restauraci tak ubytování pro hosty. Celý koncept návrhu ovlivnil svažitý terén, do nějž je objekt zasazen tak, aby nepůsobil příliš mohutným dojmem. Z exteriéru se stavba jeví jako tři prolínající se kvádry, které jsou děleny podle funkcí. Prvotní myšlenkou bylo budovu postavit tak, aby byla souběžná s hlavní osou, která je tvořena silnicí , což splňuje výrobní část. Administrativní část je natočena tak, aby byl vytvořen částečně krytý manipulační dvůr. Z něj je přístup do budovy pro zaměstnance, brigádníky, ale také pro expedici nebo zásobování. Třetí část, kde se nachází restaurace a ubytování pro hosty tvoří druhé nadzemní podlaží. Tato hmota je posazena tak, aby umožňovala výhled do okolních vinic a zároveň aby byla vytvořena terasa, na niž je přístup z restaurace. Na hmotu výrobní haly je napojeno také únikové schodiště. Materiál fasády je kombinací dvou kontrastních materiálů a to strukturovaných betonových desek a fasádních kazet Cor-ten. Opláštění schodiště nabízí prostor pro nápis a logo Vinařství Lahofer, které je viditelné z příjezdové komunikace.
MORAVSKÉ VINAŘSKÉ CENTRUM
Fogašová, Jana ; Velehradská, Dagmar (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Diplomová práce je zpracována jako architektonická studie na téma moravské vinařské centrum. Projekt se zabývá návrhem vinařského hotelu s prezentací vín. Stavba je umístěna ve volné krajině, ve vinařské oblasti Velké Pavlovice. Hotel je pojat jako kulturní centrum. Jsou zde umístěny kongresové sály, wellness centrum, degustační prostory s vinnými sklepy. Ale také výstavní prostor, který zajišťuje prezentaci vín. Součástí je také restaurace s terasou, z které je nádherný výhled do krajiny i na významné dominanty z okolí.
VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV
Kotoulková, Leona ; Macháčková, Šárka (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Tématem diplomové práce je řešení reprezentativní budovy vinařství Nikolsburg, které se rozhodlo odprosit se od úlohy zprostředkovatele dodávky hroznů pro jiné vinařství k výrobě vlastního vína. V této budově se má nacházet čtyřhvězdičkový hotel pro třicet osob, degustační místnost s výhledem na barrique sudy, restaurace pro čtyřicet osob a menší wellness. Tento nově navržený objekt je osazen v extravilánu města Mikulov mezi přírodními rezervacemi Turold a Růžový vrch. Základní koncept vznikl v závislosti na svažitosti terénu a na orientaci vůči světovým stranám. Dále jsem se snažila maximálně využít hodnotných výhledů a potlačit výhled na technickou zónu, jež se nachází jihozápadně od dané parcely. K tomuto záměru mi pomáhá fasáda z keramických tvarovek od firmy Flexbrick. Důležitým výrazovým prvkem budovy je členění posledního podlaží s hotelovými pokoji, které jsou orientovány na dominantní výhledy – Mikulov se Svatým kopečkem a na Růžový vrch.
Vlakem do Dvora - Přestupní terminál ve Dvoře Králové nad Labem
Machainová, Eva ; Dýr, Petr (oponent) ; Žalmanová, Petra (vedoucí práce)
Práce se zabývá návrhem přestupního terminálu ve Dvoře Králové nad Labem. Dané území pro nový terminál se nachází na pomezí průmyslové a obytné zóny. Koncept vlastního návrhu spočívá ve vytvoření bezpečně dostupného místa pro pěší a cyklisty, a to s ohledem na fakt, že místní obyvatelé se nejčastěji dopravují na kole nebo pěšky. Zároveň se v návrhu snažím o vytvoření příjemného a snadno přehledného místa, který bude pro nové návštěvníky místem pro získání potřebných informací a pro stálé cestující místem, na kterém se budou cítit bezpečně a budou terminál rádi využívat. Bezpečně přístupným se terminál stává odkloněním části dopravy, aby na východní části pozemku směrem k městu mohl vzniknout příjemný park, který podpoří vztah řešeného území k městu díky lepší pěší a cyklistické dostupnosti terminálu. Park bude oddělen od silnice stromořadím a uvnitř parku budou pouze nízké keře, aby byl park přehledný a nevznikala zde nepříjemně vyhlížející zákoutí. Zároveň bude pro přijíždějící návštěvníky města prvním zážitkem poté, co opustí terminál.
MORAVSKÉ VINAŘSKÉ CENTRUM
Krčálová, Iveta ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá návrhem ****Hotelu Hrůdek se Salonem vín v lokalitě Hrůdek u Velkých Pavlovic. Lokalita Hrůdek se nachází u Velkých Pavlovic na cyklostezce Velké Pavlovice – Bořetice a její poloha je velmi vhodná k využití v cestovním ruchu. Cílem je navrhnout Hotel Hrůdek se Salonem vín s přilehlými veřejnými prostory nedaleko města Velké Pavlovice, konkrétně v lokalitě Hrůdek. Vinařský hotel je centrem všeho dění. Spojuje zákazníka s produkty vinic a meruňkových sadů. Salon vín má sloužit jako unikátní možnost individuálně ochutnat kterékoliv z uskladněných vín. Během degustace je návštěvníkům k dispozici sommelier, který podává na požádání informace o víně a jednotlivých vinařstvích. Investorovým plánem je přilákat návštěvníky na místní specialitu tzv. meruňkové víno. Nádherné čisté meruňkové aroma vrátí návštěvníky zpět do července, do doby sběru čerstvých velkopavlovických meruněk. Svěžest tohoto meruňkového vína je podtržena pikantní kyselinkou v harmonii s příjemným dovětkem zbytkového cukru. Právě proto musí Hotel Hrůdek a Salon vín představovat oporu v podobě dobrého jídla a kvalitního spánku po řízené degustaci pro všechny návštěvníky v celoročním provozu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 219 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.