Original title:
Analýza bezpečnosti potravin na trhu v České republice
Translated title:
Analysis of safety of food on market in Czech republic
Authors:
Vidrnová, Kateřina ; Plášková, Alena (advisor) ; Chvojková, Helena (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá bezpečností potravin na trhu v České republice. Cílem práce je provedení analýzy zajištění bezpečnosti potravin na českém trhu z pohledu legislativy i spotřebitelů, identifikování základních problémů a navržení řešení do budoucna. V teoretické části přibližuje legislativní zajištění této oblasti a významné instituce, nebezpečí hrozící spotřebiteli, zajištění ochrany spotřebitelů a podobně. Praktická část se soustředí na analýzu situace na trhu potravin v České republice na základě dotazníkového i vlastního šetření. Všechny získané poznatky jsou shrnuty a zhodnoceny v závěru práce, včetně návrhů na zlepšení.Bachelor thesis is focused on safety of food on market in Czech republic. The aim of bachelor thesis is to analyse provision of safety of food on czech market from view of both legislation and consumers, to identify basic problems and to make a proposal into the future. In theoretical part this bachelor thesis aproximates legislative security and main institutions, dangers for consumers, protection of consumers, etc. Practical part provides analysis of food market in Czech republic and is based on questionnaire and own investigation. All reached findings are summarised and appreciated in outcome of thesis, including proposals into the future.
Keywords:
consumers; control; safety of food; bezpečnost potravin; kontrola; spotřebitelé
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/13692