Název:
Analýza bezpečnosti potravin na trhu v České republice
Překlad názvu:
Analysis of safety of food on market in Czech republic
Autoři:
Vidrnová, Kateřina ; Plášková, Alena (vedoucí práce) ; Chvojková, Helena (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2008
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá bezpečností potravin na trhu v České republice. Cílem práce je provedení analýzy zajištění bezpečnosti potravin na českém trhu z pohledu legislativy i spotřebitelů, identifikování základních problémů a navržení řešení do budoucna. V teoretické části přibližuje legislativní zajištění této oblasti a významné instituce, nebezpečí hrozící spotřebiteli, zajištění ochrany spotřebitelů a podobně. Praktická část se soustředí na analýzu situace na trhu potravin v České republice na základě dotazníkového i vlastního šetření. Všechny získané poznatky jsou shrnuty a zhodnoceny v závěru práce, včetně návrhů na zlepšení.Bachelor thesis is focused on safety of food on market in Czech republic. The aim of bachelor thesis is to analyse provision of safety of food on czech market from view of both legislation and consumers, to identify basic problems and to make a proposal into the future. In theoretical part this bachelor thesis aproximates legislative security and main institutions, dangers for consumers, protection of consumers, etc. Practical part provides analysis of food market in Czech republic and is based on questionnaire and own investigation. All reached findings are summarised and appreciated in outcome of thesis, including proposals into the future.
Klíčová slova:
bezpečnost potravin; kontrola; spotřebitelé; consumers; control; safety of food
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/13692