Original title:
Kvalita potravin - aditiva
Translated title:
Food quality -- additives
Authors:
Blehová, Lucie ; Kořánová, Helena (advisor) ; Hůlová, Marie (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce na téma "Kvalita potravin - aditiva" se zabývá legislativním zabezpečením používání potravinových aditiv (přídatných látek) v České republice. Dále rozebírá aditiva z hlediska jejich funkcí v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka. Praktická část je zaměřena na názory spotřebitelů. Věnuje se i názorům odborníků a následně tyto dvě skupiny porovnává.The bachelor thesis "Food quality -- additives" deals with the legislative security of using food additives in the Czech Republic. It is also concerned with the additives according to their food functions and influence on consumers' health. The practical part focuses on the opinions of consumers, which are finally compared with the opinions of experts.
Keywords:
Additives; Food quality; Law on food; Aditiva; Kvalita potravin; Zákon o potravinách
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/13183