Original title:
Franchising jako moderní metoda vstupu na trh
Translated title:
Franchising as a Modern Form of Entry to the Market
Authors:
Plešmídová, Dagmar ; Turnerová, Lenka (advisor) ; Khelerová, Vladimíra (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] V této práci jsou popsána teoretická východiska franšízinku jako moderní metody vstupu na trh, je vysvětlen princip fungování franšízinku, jeho výhody i rizika. Dále je stručně charakterizován vznik, vývoj a současný stav franšízingu v České republice. V praktické části je popsáno fungování franšízinkového konceptu pekárenského řetězce Paneria, podmínky poskytování franšízy Paneria, podpora a servis franšízora příjemci franšízy. Následuje hodnocení a srovnání nákupního prostředí dvou franšízových prodejen firmy Paneria a dvou vlastních provozoven této společnosti.This essay describes the franchising as a form of entry to the market, its functioning, its advantages and its risks. Then, the devolopment and contemporary situation of franchising in the Czech republic are explained. In the second part, the franchise system Paneria is described.
Keywords:
franchisant; franchising; franchisor; Paneria; franchisant; franchising; franchisor; Paneria
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/13116