Název:
Zlepšování funkčních vlastností plastových střev pro použití v průmyslu zpracování masa
Překlad názvu:
Funktional Effects Improve of Artifical Casings in Meat Production.
Autoři:
BURIAN, Rudolf Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této bakalářské práce je zachycení vývoje funkčních vlastností plastových střev používaných v masném průmyslu. První část práce zachycuje historii a vývoj střev jako obalového materiálu a funkční vlastnosti plastových střev v obecné rovině. Druhá část pak představuje plastová střeva vyráběná společností Viscofan s.r.o. České Budějovice se zaměřením na jejich funkční vlastnosti, metody na zjišťování těchto vlastností, možnosti použití v masném průmyslu, jejich zpracování a vliv na prodloužení údržnosti masných výrobku při skladování za snížených teplot.The aim of this work is to capture the evolution of functional characteristics of plastic casings used in the meat industry. The first part deals with the history and development of casings as a packaging material and the functional characteristics of plastic casings in general. The second part introduces plastic casings produced by Viscofan Ltd. České Budejovice, focusing on their functional properties, methods for detecting these properties, possibilities of their usage in the meat industry, their processing and influence on extending shelf-life of meat products during storage at low temperatures.
Klíčová slova:
chlazení; druhy obalů; metody zpracování; plastová střeva; skladování; technologické vlastnosti; zmrazování.; freezing; methods; plastic casings; processing; refrigeration; storage; technological characteristics; types of packaging Citace: BURIAN, Rudolf. Zlepšování funkčních vlastností plastových střev pro použití v průmyslu zpracování masa. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/19549