Original title:
Význam národní gastronomie v cestovním ruchu České republiky
Authors:
Kostková, Hana ; Mlejnková, Lena (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
Bakalářská práce se zabývá českou gastronomií jako celku, její historií a současnými i budoucími trendy moderní české kuchyně. Kromě toho je zde i kapitola uvádějící ekonomické charakteristiky stravovacích a ubytovacích služeb. Součástí je i rozhovor s Jiřím Králem, šéfkuchařem Francouzské a Plzeňské restaurace Obecního domu v Praze a kapitánem českého reprezentačního týmu kuchařů a cukrářů. Cílem práce bylo analyzovat, jaký význam má pro český příjezdový cestovní ruch úroveň poskytovaných gastronomických služeb. Analýza byla provedena na základě přímého a nepřímého dotazníkového šetření.
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/7563