Název:
Gastronomie vybraných regionů Francie
Autoři:
Čadová, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2010
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Tato práce se zabývá regionální kuchyní dvou naprosto odlišných regionů Francie. Zaměřuje se na představení a srovnání alsasko-lotrinské kuchyně a provensálské kuchyně. Upozorňuje na typické regionální pokrmy, tradiční speciality a místní produkty, které reprezentují významnou atraktivitu pro turisty a hrají důležitou roli v rámci celkového rozvoje regionální gastronomie.This work examines regional cuisine in two absolutely different regions in France. It is focused on presentation and comparison of Alsace-Lorraine cuisine with Provence cuisine. It informs about typical regional dishes, traditional specialities and local products which represent a significant attraction for tourists and play a substantial role within overall regional gastronomy development.
Klíčová slova:
cestovní ruch; gastronomie; regionální kuchyně; gastronomy; regional cuisine; tourism
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/25382