Název:
Marketingová strategie restaurací Potrefená Husa
Překlad názvu:
Marketing strategy of Potrefená husa restaurants
Autoři:
Krejčíková, Lenka ; Král, Petr (vedoucí práce) ; Bockstefel, Jan (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2010
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá marketingovou strategií restaurace Potrefená husa Resslova patřící do franchisingové sítě Pivovarů Staropramen. Cílem této bakalářské práce je navržení nové marketingové strategie restaurace Potrefená husa Resslova na základě analýzy současného marketingového prostředí a opírající se o výsledky provedeného dotazníku zaměřeného na typologii zákazníka. Jako doplněk těchto výsledků poslouží navíc analýza marketingové kampaně na internetovém portálu Slevomat.cz Teoretická část práce popisuje nejprve franchising, jeho výhody a nevýhody a postavení ve světě, dále strategický marketingový proces a marketingový výzkum. V praktické části se čtenář dozví informace o Pivovarech Staropramen a jejich konceptu Potrefená husa. Následující část je zaměřena na představení konkrétní restaurace Potrefená husa Resslova a věnuje se jejímu současnému marketingovému prostředí, které společně s provedeným dotazníkem ústí ve SWOT analýzu. Závěr práce se věnuje navržení nové marketingové strategie.This thesis focuses on the marketing strategy of Potrefená husa Resslova restaurant as a part of the franchise chain of Pivovary Staropramen. The aim of this thesis is to suggest a new marketing strategy of this restaurant based on the analysis of the current marketing environment and the results of the consumer's typology questionnaire. The new strategy also results from the analysis of the marketing campaign on Slevomat.cz. The teoretical part of this thesis describes advantages and disadvatages of franchising and its positon in the world and is followed by the marketing strategic process and marketing research. The practical part informs about Pivovary Staropramen and its franchising concept Potrefená husa. Afterwards the thesis tells about the marketing environment of Potrefená husa Resslova and together with the consumer's typology questionnaire creates a SWOT analysis. The end of the thesis includes a new marketing strategy.
Klíčová slova:
franchising; Pivovary Staropramen; Potrefená husa; marketing strategy; Pivovary Staropramen; Potrefená husa restaurant
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/25483