Original title:
Marketingová strategie restaurací Potrefená Husa
Translated title:
Marketing strategy of Potrefená husa restaurants
Authors:
Krejčíková, Lenka ; Král, Petr (advisor) ; Bockstefel, Jan (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2010
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá marketingovou strategií restaurace Potrefená husa Resslova patřící do franchisingové sítě Pivovarů Staropramen. Cílem této bakalářské práce je navržení nové marketingové strategie restaurace Potrefená husa Resslova na základě analýzy současného marketingového prostředí a opírající se o výsledky provedeného dotazníku zaměřeného na typologii zákazníka. Jako doplněk těchto výsledků poslouží navíc analýza marketingové kampaně na internetovém portálu Slevomat.cz Teoretická část práce popisuje nejprve franchising, jeho výhody a nevýhody a postavení ve světě, dále strategický marketingový proces a marketingový výzkum. V praktické části se čtenář dozví informace o Pivovarech Staropramen a jejich konceptu Potrefená husa. Následující část je zaměřena na představení konkrétní restaurace Potrefená husa Resslova a věnuje se jejímu současnému marketingovému prostředí, které společně s provedeným dotazníkem ústí ve SWOT analýzu. Závěr práce se věnuje navržení nové marketingové strategie.This thesis focuses on the marketing strategy of Potrefená husa Resslova restaurant as a part of the franchise chain of Pivovary Staropramen. The aim of this thesis is to suggest a new marketing strategy of this restaurant based on the analysis of the current marketing environment and the results of the consumer's typology questionnaire. The new strategy also results from the analysis of the marketing campaign on Slevomat.cz. The teoretical part of this thesis describes advantages and disadvatages of franchising and its positon in the world and is followed by the marketing strategic process and marketing research. The practical part informs about Pivovary Staropramen and its franchising concept Potrefená husa. Afterwards the thesis tells about the marketing environment of Potrefená husa Resslova and together with the consumer's typology questionnaire creates a SWOT analysis. The end of the thesis includes a new marketing strategy.
Keywords:
marketing strategy; Pivovary Staropramen; Potrefená husa restaurant; franchising; Pivovary Staropramen; Potrefená husa
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/25483