Název:
Cenová strategie stravovacích zařízení SKM Mendelu
Autoři:
Plecháčová, Michaela Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2021
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce řeší cenovou strategii stravovacích zařízení Mendelovy univerzity. Jejím cílem je nalézt vhodné nastavení cenové politiky a obchodní strategie těchto stravovacích zařízení. V empirické části práce je využitím hospodářských výsledků minulých let zjištěna finanční situace stravovacích zařízení. Na základě rozboru současné tvorby cen stravovacími zařízeními MENDELU je navržena nová cenová strategie vedoucí ke zlepšení hospodářského výsledku. Pomocí zjištění týkajících se počtu vydaných hlavních jídel stravovacími zařízeními MENDELU a vytvořené SWOT analýzy je navrhnuta obchodní strategie, jejímž cílem je zlepšení současné situace stravovacích zařízení.The Bachelor thesis is concerned with the pricing strategy of Mendel University catering facilities. The aim of the thesis is to propose an appropriate setting of the pricing policy and a business strategy of the catering facilities. In the empirical section, a financial situation of the catering facilities is determined using the net income of the previous years. A new pricing strategy leading to an enhanced net income is proposed based on an analysis of current pricing made by MENDELU catering facilities. A business strategy, whose aim is to improve the current situation of the catering facilities, is suggested with the use of findings related to both a number of sold dinners at MENDELU catering facilities as well as the created SWOT analysis.
Klíčová slova:
canteen; cenová strategie; MENDELU catering facilites; menza; pricing strategy; school meals; stravovací zařízení MENDELU; školní stravování