Název:
Rizikové faktory internacionalizačního procesu MSP v potravinářství
Autoři:
Bílková, Kateřina Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Malé a střední podniky jsou důležitou součástí české i světové ekonomiky. Jsou hlavní hnací silou hospodářského růstu, inovací a tvorby pracovních míst. Tato diplomová práce se bude zabývat internacionalizačním procesem MSP v potravinářském průmyslu. Cílem diplomové práce je identifikace klíčových rizikových faktorů internacionalizačního procesu MSP a návrh řízení rizik, které ovlivňují jejich vstup a působení na zahraničních trzích. Práce bude zaměřena na MSP podnikající v potravinářském průmyslu v České republice.Small and medium-sized enterprises are an important part of Czech and World economy. These enterprises are a key driver for economic growth, innovation and employment. The thesis deals with the risk factors involved in internationalization process of small and medium-sized enterprises in the food industry. The objective of this thesis is to identify the key risk factors internationalization process and to propose risk management measures that prevent an entry and operation of small and medium-sized enterprises on foreign markets. This thesis will focus on small and medium-sized enterprises in the food industry in the Czech Republic.
Klíčová slova:
internacionalizace; malé a střední podniky; potravinářský průmysl; rizikové faktory