Název:
Možnosti výroby speciálních sladů a jejich použití při výrobě potravin
Autoři:
Valentová, Natalie Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V bakalářské práci je popsána anatomická stavba a chemické složení ječného zrna, postup sladování ječmene, který zahrnuje příjem, čištění, třídění a skladování, máčení, klíčení, hvozdění. Další část práce se zabývá druhy běžných a speciálních sladů, kde jsou popsány technologické postupy výroby a jejich využití. Poslední část zahrnuje slady z jiných plodin, možnosti sladování a jejich uplatnění při výrobě potravin.The first part of Bacelor thesis describes anatomic construction and chemical composition of barley grains and procedure of malting, which contains income, purifying, classification and stocking, steeping, germination and kilning. The second part is following up base and specialty types of malt, which includes description of technological production procedure and its application. The last part of Thesis is concentrating on malts from other convenient crops, the options of malting and its use in food production.
Klíčová slova:
slad; speciální slad; typy sladů