Název:
Biopotraviny v Pardubickém kraji
Autoři:
Hrubá, Karolína Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá biopotravinami na území Pardubického kraje. V prvních kapitolách je popsáno a stručně charakterizováno ekologické zemědělství a produkce biopotravin. V další kapitole je popsáno území, přírodní podmínky a stav ekologického zemědělství v Pardubickém kraji. Dále jsou představeny vybrané ekofarmy, výrobci a prodejci biopotravin na území Pardubického kraje. Následně jsou navržena opatření pro rozvoj ekologického zemědělství v Pardubickém kraji.Bachelor thesis is focused on organic food in the Pardubice region. The first chap-ters describe and briefly characterize organic farming and production of organic food. The next chapters describes the territory, natural conditions and the state of organic farming in the Pardubice region. Furthermore, presents selected organic farms, manufacturers and retailers of organic food in the Pardubice region. Subse-quently are proposed measures for the development of organic farming in the Par-dubice region.
Klíčová slova:
biopotraviny; ekofarma; ekologické zemědělství; Pardubický kraj