Název:
Optimalizace vybraných parametrů kompresorového chlazení v potravinářském provozu
Autoři:
Černý, Lukáš Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato diplomová práce se zabývá tématem potravinářského kompresorového chlazení. Práce je rozdělena do dvou částí. První část práce se zabývá teorií kompresorového chlazení v potravinářském provozu, souvisejícími předpisy a normami. Druhá část práce je zaměřena na analýzu současného stavu chlazení ve vybraném potravinářském provozu a na návrh optimalizace jednotlivých parametrů. Součástí druhé části práce je také ekonomické zhodnocení optimalizace.This thesis focuses on the topic of food chilled compressor-lation. The work is divided into two parts. The first part deals with the theory of compressor cooling in the food service related regulations and standards. The second part focuses on the analysis of current cooling in selected food operation and design optimization of individual parameters. Part of the second part is also an economic evaluation optimization.
Klíčová slova:
chladicí zařízení; komponenty kompresorového chlazení; kompresorové chlazení