Original title:
Optimalizace vybraných parametrů kompresorového chlazení v potravinářském provozu
Authors:
Černý, Lukáš Document type: Master’s theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Tato diplomová práce se zabývá tématem potravinářského kompresorového chlazení. Práce je rozdělena do dvou částí. První část práce se zabývá teorií kompresorového chlazení v potravinářském provozu, souvisejícími předpisy a normami. Druhá část práce je zaměřena na analýzu současného stavu chlazení ve vybraném potravinářském provozu a na návrh optimalizace jednotlivých parametrů. Součástí druhé části práce je také ekonomické zhodnocení optimalizace.This thesis focuses on the topic of food chilled compressor-lation. The work is divided into two parts. The first part deals with the theory of compressor cooling in the food service related regulations and standards. The second part focuses on the analysis of current cooling in selected food operation and design optimization of individual parameters. Part of the second part is also an economic evaluation optimization.
Keywords:
chladicí zařízení; komponenty kompresorového chlazení; kompresorové chlazení