Název:
Stravovací návyky žáků středních odborných škol
Autoři:
Špaček, Jan Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2022
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce s názvem ‘‘Stravovací návyky žáků středních odborných škol‘‘, obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsán vliv výživy na zdraví jedince, základní složky výživy, popisuje školní stravování, faktory, které mohou ovlivňovat výběr stravy a vyjmenovává alternativní způsoby stravování. V praktické části je obsažen dotazník sledující stravovací návyky žáků jedné střední odborné školy na Mělnicku a porovnává, jestli došlo ke změně ve stravovacích návycích v období před pandemií Covid-19 a nyní.The bachelor's thesis, entitled ‘‘Eating habits of secondary vocational school pupils‘‘, contains a theoretical and practical part. The theoretical part describes the impact of nutrition on the health of the individual, the basic components of nutrition, describes school meals, factors that may affect dietary choices and lists alternative ways of eating. The practical part contains a questionnaire monitoring the eating habits of students of one secondary vocational school in Mělnicko and compares whether there has been a change in eating habits in the period before the Covid-19 pandemic and now.
Klíčová slova:
alternative eating; alternativní stravování; boarding; healthy eating; nutrition; pandemic Covid-19; pandemie Covid-19; stravování; výživa; zdravé stravování