Název:
Analysis of cattle production and its importance to the nigerian economy
Autoři:
Ayano, Daniel Tunde Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2021
Jazyk:
eng
Abstrakt: [eng][cze] This thesis paper looked at the analysis of cattle production and its importance to the Nigerian economy. It also attempts to address the various difficulties confronting Nigeria’s cattle business. Cattle rearing impacts the environment, contributes to global climate change, increases cattle product production and meets societal needs in terms of product quality. The study relied exclusively on secondary data sources and used qualitative analysis of available material offered by previous researchers. The work was purely descriptive. Before the arrival of the colonialists, who used the cattle sector to produce some cash to run the colonial machinery, as had been successfully witnessed in Francophone Africa, cattle production was the principal producing enterprise for meat for the entire country. The government did virtually little to promote or control the industry. Throughout the colonial period and the early post-colonial decades, governments were concerned about cow production problems and their relevance in guaranteeing an adequate, sustainable supply of beef and other bovine products to the people, which proved ineffectual. Advances in livestock science and veterinary services are the key to making the cattle industry viable and self-sustaining. Finally, the study indicates that to reinvigorate the cattle production industry and make it profitable for beef and related products for the benefit of Nigerians, both the governmental and private sectors must work together.Tato diplomová práce se zaměřila na analýzu produkce skotu a její význam pro nigerijské hospodářství. Rovněž se pokouší řešit různé potíže, s nimiž se potýká nigerijský obchod se skotem. Chov skotu má dopad na životní prostředí, přispívá ke globálním změnám klimatu, zvyšuje produkci produktů ze skotu a splňuje společenské potřeby v oblasti kvality produktů. Studie vycházela výhradně ze sekundárních zdrojů dat a použila kvalitativní analýzu dostupného materiálu, který nabídli předchozí výzkumníci. Práce byla čistě popisná. Před příchodem kolonialistů, kteří používali sektor skotu k produkci nějaké hotovosti na provoz koloniálního stroje, jak bylo úspěšně svědkem ve frankofonní Africe, byla produkce skotu hlavním výrobním podnikem pro maso v celé zemi. Vláda dělala prakticky málo na propagaci nebo ovládání průmyslu. Skrz koloniální období a raná postkoloniální desetiletí byly vlády znepokojeny problémy s produkcí krav a jejich významem při zajišťování adekvátní a udržitelné dodávky hovězího a jiného skotu pro lidi, což se ukázalo jako neúčinné. Pokroky v oblasti vědy o zvířatech a veterinárních službách jsou klíčem k tomu, aby byl průmysl skotu životaschopný a soběstačný. Studie konečně naznačuje, že k oživení průmyslu produkce skotu a jeho zisku pro hovězí maso a související produkty ve prospěch Nigerijců musí vládní i soukromý sektor spolupracovat. Skot, hovězí maso, marketing, veterinární medicína, hospodářská zvířata a výzkum v Nigérii
Klíčová slova:
beef; cattle production; hospodářská zvířata; hovězí maso; livestock; marketing; Nigeria; Nigérie; produkce skotu; veterinary