Název:
Mikrobiologie syrovátky
Autoři:
Štěrbová, Lucie Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce pojednává v teoretické části o syrovátce, mikroorganismech a produktech jejich metabolismu, které negativně ovlivňují lidské zdraví. Dále jsou charakterizovány možné postupy vedoucí ke zmenšení nebo k úplnému vyloučení rizika těchto mikroorganismů. V praktické části se práce zaměřuje na stanovení vybraných skupin mikroorganismů v syrovátce. Naměřené hodnoty jsou uvedeny ve výsledcích a závěru.In its theoretical part, the bachelor thesis deals with the whey, microorganisms and their metabolic products which negatively affect human health. The procedures for reducing or complete elimination of the risk of the microorganisms are also outlined. In the practical part, the thesis determines selected groups of microorganisms present in the whey. The measurement results are presented in the thesis' summary.
Klíčová slova:
bakterie; mikromycety; mikroorganismus; mykotoxiny; syrovátka