Název:
Optimalizace výroby piva v minipivovaru
Autoři:
Boudný, Patrik Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce je zaměřena na technologii výroby piva, jak z hlediska ekonomického,tak i z kvalitativního. První část se zabývá historií pivovarnictví, charakteristikou minipivovarů a procesy výroby piva od šrotování sladu až po zrání piva v ležáckých tancích. Ve druhé části jsou využity zjištěné poznatky a použity k vypracování návrhu optimalizace výroby piva v minipivovaru Únanov, kde byly zjištěny nedostatky hlavně v efektivitě práce a nevyrovnanosti kvality. Návrh optimalizace byl konzultován s majitelem pivovaru.Bachelor thesis is focused on beer production technology, both economically as well as qualitatively. The first part deals with the history of brewing, characteristic of microbreweries and beer production process from grinding the malt to beer maturation in lager tanks. In the second part are findings used to develop the design optimization of the beer production in a microbrewery Únanov, where shortcomings were found mainly in work efficiency and uneven quality. Optimization proposal was consulted with the owner of a brewery.
Klíčová slova:
minipivovary; optimalizace; výroba piva