Original title:
Faktory ovlivňující množství a složení látek fenolické povahy v rodu Glycyrrhiza L.
Authors:
Sedláčková, Klára Document type: Master’s theses
Year:
2018
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce na téma ,,Faktory ovlivňující množství a složení látek fenolické povahy v rodu Glycyrrhiza L.“ popisuje stávající sortiment druhů Glycyrrhiza L. soustředěných na ZF MENDELU v Lednici. Hodnoceny byly morfologické, biologické a biochemické znaky. Součástí práce bylo laboratorní stanovení obsahu glycyrrhizinu (CGA), celkového obsahu antioxidační kapacity (TAC), celkového obsah fenolů (TPC).Thesis on the „Factors influencing of the quantity and composition of phenolic substans of the genus Glycyrrhiza L.“ describe assortment of species Glycyrrhiza L. centered on ZF MENDELU in Lednice. Evaluated characters were morphological, biological and biochemical. The laboratory work was determination of glycyrrhizin content (CGA), total antioxidant capacity (TAC), total phenol content (TPC).
Keywords:
CGA; descriptor; Glycyrrhiza L.; lékořice; TAC; TPC